7.12.2017. Poslovna matematika u poduzetništvu, HUP, Radnička cesta 52/1, 18:00

07.12.2017.

U okviru Večeri matematike koja se održava u vrtićima, školama i na fakultetima širom Hrvatske, u četvrtak, 7.12.2017. od 18-20 sati, održat će se radionica pod nazivom „Poslovna matematika u poduzetništvu“ u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Radnička 52/1 (Green Gold), 10000 Zagreb.
Svako poduzeće želi poslovati na efikasan i efektivan način. Na strani efektivnosti želi maksimizirati razinu usluge prema potrošaču, a na strani efikasnosti želi minimizirati ukupne troškove u svojim procesima. Kako provesti trade – off između ova dva konfliktna cilja i biti bolji od konkurencije? Mogu li matematičke metode pomoći u tome?

Ova radionica je organizirana tako da daje odgovor na ta pitanja, a namijenjena je učenicima srednjih škola, studentima i poslodavcima. Zamišljena je kao druženje akademske i poslovne zajednice, dijeljenje znanja i iskustva, te promocija poduzetništva među mladima. U okviru iste predviđene su sljedeće aktivnosti:

• Prezentacija o mogućnostima korištenja matematičkih metoda u optimizaciji poslovnih procesa
• Matematički alati koji se koriste u rješavanju problema optimizacije lanca opskrbe
• Rješavanje matematičkih zadataka koji su proizišli iz problema optimizacije u poduzećima (problemi iz hrvatske poslovne prakse)
• Diskusija i druženje

Informacije i prijave kod dr. sc. Kristine Šorić, voditeljice studija Poslovna matematika i ekonomija, te MBA smjera Upravljanje lancem opskrbena, ZŠEM, na ksoric@zsem.hr.
vrh stranice