31.10.2017. Savjetovanje: Modernizacija u zaštiti osobnih podataka, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb, 9:30

31.10.2017.

Poštovani članovi,

pozivamo vas na savjetovanje "Modernizacija u zaštiti osobnih podataka" koje organiziramo u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka i koje će se održati u utorak, 31. listopada 2017. g s početkom u 9,30 ( prijave od 9,00 sati ), u prostorijama HUP-a, Zagreb, Radnička cesta 52. Predviđeno trajanje radionice je 3 sata ( do 12,30).

Savjetovanje je namijenjeno članicama Hrvatske udruge poslodavaca, službenicima za zaštitu osobnih podataka, predstavnicima tijela javnih vlasti te predstavnicima svih poslovnih subjekata i ostaloj zainteresiranoj javnosti, koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Opća uredba o zaštiti podataka u cijelosti je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama od 25.05.2018. godine. Njezine odredbe moraju poštivati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba u Europskoj uniji te u određenim slučajevima i subjekti izvan Europske Unije.

Kada govorimo o tvrtkama može se reći da se Uredba primjenjuje na sve tvrtke i da tu nema iznimaka, a također se primjenjuje i na pojedince koji obavljaju određenu profesionalnu aktivnost, udruge, bolnice, klubove, pa i na fizičke osobe kada obrađuju osobne podatke izvan okvira potreba kućanstva. Uredba se odnosi na sva tijela državne uprave te na tijela javne vlasti. Iznimaka u smislu dodatnog perioda prilagodbe nema, te je stoga cilj ovog Savjetovanja sudionicima kroz stručno izlaganje omogućiti stjecanje novih znanja i proširiti već postojeća, što je nužno zbog svih obveza, prava, odgovornosti i izazova koje GDPR donosi.

Također, ističemo kako su Uredbom pojednostavljena prava pojedinaca, povećane obveze voditelja obrade i službenika za zaštitu osobnih podataka te proširene ovlasti nadzornog tijela i to na istražne, korektivne i savjetodavne.

Zbog iznimno velikog interesa kao i nadolazećih zakonodavnih promjena vezanih uz zaštitu osobnih podataka, HUP u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka organizira još jedno Savjetovanje koje će provesti djelatnici stručnih službi Agencije, a na istoj mogu sudjelovati sudionici koji izvrše prijavu do 30. listopada 2017. godine na email edukacija.sluzbenik@azop.hr s naznakom „HUP“. Na navedenu email adresu možete unaprijed postaviti pitanja.

PROGRAM
vrh stranice
vrh stranice