30.11. i 1.12. REXPO Međunarodni sajam investicijiskih projekata, City Plaza Centar, Slavonska avenija 6, 9:30

30.11.2017.

Međunarodni sajam investicijskih projekata – REXPO 2017, tijekom dva dana održavanja 30. studenoga i 1. prosinca, ponovno će u City Plazi, ugostiti brojne investitore, developere, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicijske fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, županija i gradova, medije te sve ostale sudionike zainteresirane za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata.
Velika Britanija zemlja je partner sajma, a britanski ulagači REXPO vide kao platformu koja će im omogućiti informiranje o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te ostvarivanje vrijednih kontakata koji bi mogli potaknuti veći investicijski zamah. U povodu ove suradnje prigodnim govorom na svečanom otvorenju REXPO-a, sudionicima će se obratiti veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj, Andrew Dalgleish.

REXPO kao najvažniju platformu prezentacije investicijskog potencijala Hrvatske prepoznaju i ključne državne institucije što potvrđuje i dolazak ministra turizma, Garija Cappellija te potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Predraga Štromara, koji će održati prigodne govore na otvorenju sajma, 30. studenoga u 17:00 sati.

O najvažnijem aktualnom hrvatskom infrastrukturnom projektu sudionicima će govoriti Marjan Pipenbaher, glavni i odgovorni projektant Pelješkog mosta, čija prezentacija nosi naziv „Pelješki most - inženjersko remekdjelo“.

Po prvi put u Hrvatskoj REXPO će ugostiti Simonea Michelija, jedno od najpoznatijih imena u području arhitektonskog projektiranja u Europi. Cilj je njegove prezentacije inspirirati potencijalne investitore na odluku o ulaganju u razvoj luksuznog turizma u Hrvatskoj.

REXPO će i ove godine biti domaćin brojnih prezentacija i panela koji će obuhvatiti aktualne teme iz industrije. U programu prvog dana, veći će dio panela biti posvećen javnim i infrastrukturnim investicijskim projektima. Teme će obuhvatiti razgovore o novom valu stranih investitora u regiji, govorit će se i o razvoju i utjecaju regionalnih zračnih luka na lokalno gospodarstvo, pokušat će se doći do odgovora o stanju građevinske operative, a jedan od panela održat će se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na panelu pod nazivom: „Novi val stranih investitora u regiji“, koji je na programu prvog dana održavanja REXPO sajma, sudjelovat će i Wael Al-Lawati, viši potpredsjednik tvrtke DAMAC International. Tvrtka koja je vodeći investitor u luksuzne nekretnine sa Srednjeg Istoka, REXPO je prepoznala kao platformu koja će im omogućiti detaljno upoznavanje s investicijskim potencijalom Hrvatske.


Drugi dan održavanja sajma, već tradicionalno posvećen je investicijama u turizmu. U okviru REXPO HTL Day-a, također se organiziraju panel rasprave, a fokus će biti na potencijalima i projektima razvoja luksuznog turizma u Alpe – Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.
HTL Day se organizira u suradnji s PKF hotelexperts iz Beča. Posebni partneri ove godine su Hard Rock Hotels koje će prezentirati Josh Littman, Vice President Hotel Development EMEA.

HTL Day, a ujedno i sajam REXPO bit će svečano zatvoren dodjelom nagrade „REXPO Adriatic Best New Hotel Award 2017“.

REXPO 2017 program 
vrh stranice
vrh stranice