25.1.2018. Savjetovanje: Modernizacija zakona o zaštiti osobnih podataka, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:00

25.01.2018.

Pozivamo vas na Savjetovanje „Modernizacija zakonodavstva o zaštiti podataka - GDPR“.

Savjetovanje će se održati 25. siječnja 2018. s početkom u 9,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I.

Savjetovanje je namijenjeno članicama Hrvatske udruge poslodavaca, službenicima za zaštitu osobnih podataka, predstavnicima tijela javnih vlasti te predstavnicima svih poslovnih subjekata i ostaloj zainteresiranoj javnosti, koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Opća uredba o zaštiti podataka u cijelosti je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama od 25.05.2018. godine. Njezine odredbe moraju poštivati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba u Europskoj uniji te u određenim slučajevima i subjekti izvan Europske Unije.

Kada govorimo o tvrtkama može se reći da se Uredba primjenjuje na sve tvrtke i da tu nema iznimaka, a također se primjenjuje i na pojedince koji obavljaju određenu profesionalnu aktivnost, udruge, bolnice, klubove, pa i na fizičke osobe kada obrađuju osobne podatke izvan okvira potreba kućanstva. Uredba se odnosi na sva tijela državne uprave te na tijela javne vlasti. Iznimaka u smislu dodatnog perioda prilagodbe nema, te je stoga cilj ovog Savjetovanja sudionicima kroz stručno izlaganje omogućiti stjecanje novih znanja i proširiti već postojeća, što je nužno zbog svih obveza, prava, odgovornosti i izazova koje GDPR donosi.

Također, ističemo kako su Uredbom pojednostavljena prava pojedinaca, povećane obveze voditelja obrade i službenika za zaštitu osobnih podataka te proširene ovlasti nadzornog tijela i to na istražne, korektivne i savjetodavne.


Prijave se primaju do 23. siječnja 2017., odnosno do popunjena mjesta u dvorani. Prijave kao i sve upite o prijavama molimo slati na edukacija.sluzbenik@azop.hr 
vrh stranice