25.10.2018. Okrugli stol Analiza socijalnog dijaloga u SDŽ - zaključci, HUP Regionalni ured Split, Bernardinova 1, 11,00

25.10.2018.

Okrugli stol „Analiza stanja socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji - zaključci “ u sklopu provedbe projekta „SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost“, će se održati u Splitu, 25. listopada 2018., s početkom u 11:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, Bernardinova 1.

Nakon prikupljanja podataka od svih dionika koji izravno ili neizravno sudjeluju u socijalnom dijalogu na području Splitsko-dalmatinske županije, na ovom Okruglom stolu ćemo prezentirati zaključke za izmjenu i nadopunu dokumenta Analiza socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pojam socijalnog dijaloga bio je uvijek vezan isključivo za socijalne partnere, HUP, sindikate i predstavnike Vlade na nacionalnom te županija na lokalnom nivou. Ipak, na njega utječe puno više od tih odnosa. Zato je i neprocjenjiv doprinos predstavnika ustanova i udruga civilnog sektora i predstavnika institucija iz javnog sektora koji će uz predstavnike HUP-a iz područja ugostiteljstva i turizma, brodogradnje, industrije te ICT sektora sudjelovati na ovom okruglom stolu.

Na okruglom stolu ćemo također osnovati Socijalno vijeće koje će se baviti konkretnim pitanjima, interesima i potrebama javnog, civilnog i privatnog sektora.  Cilj vijeća je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj i sektorskoj razini.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je ka rješavanju ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije vezanih za pitanje rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je JU Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije, a projektni partneri su Hrvatska udruga poslodavaca i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

vrh stranice