23.11.2018. Edukacija: Integracija strateškog i operativnog planiranja u praksi, HUP, Radnička 52/1, 9:00

23.11.2018.

Pozivamo vas na edukaciju na temu „Integracija strateškog i operativnog planiranja u praksi“ koja će biti održana 23.11.2018. s početkom u 9:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 52, 1. kat.

Svaka vrsta organizacije, bilo da je profitnog ili neprofitnog karaktera, treba imati za cilj da u svom poslovanju ostvari veće koristi od troškova te maksimalni povrat na raspoloživa sredstva. Naravno da pri tome organizacije trebaju voditi računa da je tako postavljene i ostvarene ciljeve moguće i dugoročno ostvarivati tj. da su održivi.
Kontroler, kao partner menadžmentu, pomaže u ostvarenju organizacijskih ciljeva:
očuvanje postojeće vrijednosti i
stvaranje (nove) dodane vrijednosti.
Za postizanje organizacijskih ciljeva u organizaciji se provode sljedeće glavne grupe procesa kontrolinga. 
Glavne grupe procesa

Glavni procesi
1. Planiranje 1.1. Strateško planiranje
1.2. Operativno planiranje i budžetiranje
1.3. Prognoza
2. Analiziranje 2.1. Računovodstvo troškova, učinaka i rezultata
2.2. Projektni i investicijski kontroling
2.3. Upravljanje rizicima
2.4. Funkcijski kontroling
3. Izvještavanje 3.1. Menadžersko izvještavanje
4. Interno savjetovanje 4.1. Poslovno savjetovanje i upravljanje
4.2. Unapređenje organizacije, procesa, instrumenata i sustava

Na prvoj radionici će se obraditi glavna grupa procesa kontrolinga kroz temu: 
Integracija strateškog i operativnog planiranja u praksi
Opis i ciljevi
Strateškim planiranjem, na temelju rezultata eksterne i interne analize, određuju se strateški ciljevi poslovanja, a operativnim planiranjem način provođenja istih kroz operativno poslovanje poduzeća.
Kome je radionica namijenjena
Vlasnicima i menadžmentu poduzeća te specijalistima u kontrolingu, financijama, računovodstvu, internoj reviziji, prodaji, upravljanju ljudskim potencijalima te svima koje zanima ili su uključeni u procese strateškog odnosno operativnog planiranja i upravljanja.
Sadržaj:
Strateško planiranje
Određivanje ciljne strateške pozicije
(vrijednosti, vizija, smjernice, misija, strateški ciljevi)
Instrumenti eksterne i interne analize 
(SWOT, PESTLE, BCG matrica, McKinsey matrica)
„PAŽ“ koncept za provođenje strateškog plana
Operativno planiranje
Integracija strateškog i operativnog planiranja kroz hodogram planiranja
Vrste planova i postupci planiranja
Operativni i financijski plan
Kaskadiranje strateških ciljeva
Tradicionalni vs. moderni sustavi mjerenja učinkovitosti
Leading & Lagging Indicators
Perspektive strateškog modela kontrolinga
Balanced Scorecard & Strategy Mapping
 
Svoje prijave na ovu edukaciju ljubazno molimo šaljite na hup@hup.hr zaključno s 21.11.2018. godine.
 
Edukacija je namijenjena članicama HUP-a. 


O predavaču:

 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
vrh stranice