22.11.2023. HUP Konferencija TRANZICIJA ENERGETIKE 2023

22.11.2023.

Pridružite nam se 22. studenog 2023. godine na konferenciji TRANZICIJA ENERGETIKE 2023. o aktualnostima i izazovima zelene tranzicije za sektor energetike, s fokusom na regulatorni paket Europske unije: Fit for 55. Konferencija će se održati u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a s početkom u 10.00 sati.

Paket Fit for 55 skup je regulatornih izmjena Europske unije za period 2020.-2030. s ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova za 55% do 2030. Uključuje širok raspon mjera, poput jačanja Sustava trgovanja emisijama stakleničkih plinova EU-a, povećanja korištenja obnovljivih izvora energije te poboljšanje energetske učinkovitosti. Sve strategije i regulative u kratkom će razdoblju biti implementirane i u nacionalnu legislativu i obaveze zemalja članica. HUP Udruga energetike aktivno prati donošenje europske i nacionalne regulative te kontinuirano zagovara postavljanje ambicioznih ali pravednih i provedivih ciljeva (i povezanih obaveza).

Na konferenciji ćete imati priliku saznati više o strateškim klimatskim i okolišnim ciljevima te povezanim  obavezama energetskog sektora unutar Europske unije te novom modelu tržišta električne energije. Razgovarati ćemo i o Nacionalnom energetskom i klimatskom planu, te implikacijama obaveza za domaće energetsko tržište. Zaključno, govoriti ćemo o različitim izvorima financiranja neophodnih ulaganja.

O navedenim temama govoriti će:

  • Emanuel Kovačić, predsjednik HUP Udruge energetike
  • Adriana Petrović, stručnjakinja za tranzicijsku regulativu
  • Ivana Grbeša, stručnjakinja za politička pitanja, tvrtke E.ON Hrvatska
  • Ivana Čović Knezović, INA d.d.
  • Maja Rajčić, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • Nataša Mihoci, PWC

PROGRAM 

Konferencija je otvorena za sve koji su zainteresirani za energetsku tranziciju, osobito za tvrtke iz sektora energetike.

Za prijavu na konfrerenciju ispunite OBRAZAC.

Konferencija je besplatna za sve sudionike a prijave se zaprimaju do ispunjenja kapaciteta dvorane.

Radujemo se susretu i aktivnoj raspravi!

vrh stranice
vrh stranice