22.10.2013., Radni ručak s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom regionalnoga razvoja i fondova EU, prof. dr. sc. Brankom Grčićem, Hotel Antunović, 13:00-15:00

22.10.2013.

Nedavni izvještaj o globalnoj konkurentnosti pokazao je da se Hrvatska, nakon pet godina pada, sramežljivo popela za nekoliko mjesta. Ovi rezultati bude optimizam. Ipak da bi se ostvario veći gospodarski rast potrebno je nastaviti provoditi strukturne reforme, od tržišta rada, makroekonomskog okruženja, obrazovanja, treba provesti fiskalnu konsolidaciju, provoditi investicije od strane i javnog i privatnog sektora, više ulagati u inovacije i nove tehnologije, a istovremeno vodeći računa o mogućnostima državnog proračuna.
Od planiranih investicija u 2013. godini u iznosu od oko 68 milijardi kuna očekuje se oko 18 milijardi investicija iz državnog proračuna i javnog sektora te oko 50 milijardi investicija od privatnog sektora. Da bi se ubrzalo rješavanje problema i prepreka u realizaciji investicija početkom godine formirane su tri radne skupine: za javne investicije, za poslovnu klimu i privatne investicije te za EU fondove. Poduzetnici najviše trebaju otklanjanje administrativnih i regulatornih prepreka za realizaciju investicija te nova rješenja za bolju poslovnu klimu, a ona uključuje i smanjenje i ukidanje nekih od brojnih neporeznih nameta. Uz sve to, potrebna su i financijska sredstva, a sve je manjem broju poduzetnika moguće doći do njih.

Na Radnom ručku će o navedenim temama govoriti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, prof. dr. sc. Branko Grčić.

Za sudjelovanje na Radnom ručku koji je prilika i za neformalno druženje i stvaranje poslovnih prijavite se na e-mail hup@hup.hr ili se obratite na telefon 01/ 4897 555.

POZIV
vrh stranice