22.03.2021. Obilježavanje svjetskog i europskog tjedna novca

22.03.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca i ove se godine po sedmi puta uključuje u obilježavanje Svjetskog i  Europskog tjedna novca, koji se obilježava od 22. do 26. ožujka 2021.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

Intersektorskom suradnjom Hrvatske udruge poslodavaca, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske narodne banke, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Hrvatske udruge banaka, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  Porezna uprava, Privredne banke Zagreb, Hrvatskog ureda za osiguranje, Zagrebačke burze d.d., Hrvatske gospodarske komore, Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Štedopisa - Instituta za financijsko obrazovanje i Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju u tjednu od 22. do 26. ožujka 2021. godine nizom aktivnosti obilježavat će se Svjetski i Europski tjedan novca s posebnim naglaskom na uključivanje djece i mladih u projekte i programe vezane za unaprjeđivanje financijske pismenosti. 

 U sklopu Svjetskog i Europskog tjedna novca i tijekom 2021. godine planirano je da se udruženja i  financijske institucije uključe u šire informiranje djece i mladih te šire javnosti o radu banaka, osiguravatelja i drugih financijskih institucija.

HUP se uključuje svake godine sa organizacijom događanja za svoje članove. Ove godine pripremili smo webinar sa HANFA-om.

vrh stranice