21.3.2018. Radni ručak s ravnateljem Porezne uprave Zdravkom Zrinušićem, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a, 13:00

21.03.2018.

Rad Porezne uprave oduvijek je visoko prioritetan za poduzetnike jer je primjena poreznih propisa, naplata poreza i drugih davanja, za poslovnu zajednicu jedna od najvažnijih tema. Poduzetnici očekuju od Porezne uprave da ne bude represivni aparat koji drakonskim kaznama guši poduzetnike i kažnjava zbog banalnih prekršaja i očekuju da će visoke kazne za pogrešno napisano slovo ili višak od nekoliko desetak kuna u blagajni uskoro biti bizarna povijest.

Ali isto tako poduzetnici očekuju da Porezna uprava postupa na ujednačen i transparentan način prema svim poduzetnicima i da sankcionira izbjegavanje plaćanja poreza. Poduzetnici očekuju da odnos s poreznicima bude partnerski u kojem poreznici preveniraju i educiraju pa tek onda, ako se nepravilnost ne otkloni, kažnjavaju.

Poduzetnici prostor za poboljšanje poreznog sustava i rada Porezne uprave vide u smanjivanju previsoke i učestalo mijenjane porezne i neporezne presije kao i u povećanju pravne sigurnosti, transparentnosti, predvidivosti i poštenju s obje strane.

Poduzetnici smatraju da porezne stope, porezna regulativa i rad Porezne uprave zagušuju poduzetničke pothvate i aktivnosti, što temelje na vlastitim poslovnim praksama te nepovoljnim i negativnim iskustvima.

Može li administriranje prema Poreznoj upravi biti jednostavnije? Može li se unaprijediti ujednačenost u postupanju pojedinih poreznih tijela u svim dijelovima zemlje? Može li se kontinuirano provoditi procjena učinaka poreznih propisa na poduzetnike jer je još uvijek parcijalna i rudimentarna?

To su samo neka od pitanja koja ćemo na Radnome ručku uputiti ravnatelju Porezne uprave Zdravku Zrinušiću.

PRIJAVNICA
vrh stranice