19.5.2016. Radionica "Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma – HR i EU praksa, i KOLEKTIVNI UGOVOR UGOSTITELJSTVA", Radnička cesta 52, Zagreb, 11:00

19.05.2016.

Radionica će se održati s ciljem predstavljanja stanja socijalnog dijaloga u sektoru turizma na razini EU i u Hrvatskoj, u kojoj je to primjer najbolje prakse na području sektorskog socijalnog dijaloga. Predstavnici socijalnih partnera prezentirati će odredbe Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (KUU) i nedavno ugovorene izmjene kroz Dodatak I KUU, čija je primjena proširena i obvezuje sve poslodavce i radnike ugostiteljske djelatnosti RH (za ugostitelje, hotele, kampove, restorane …).

Kroz prezentaciju sadržaja dati će se pojašnjenja odredbi KUU i nedavno ugovorenih izmjena i dopuna (preraspodjela, dnevni i tjedni odmor, obračun godišnjeg odmora, obračun plaća za temeljne ugostiteljske poslove itd. …)
Prilika je ovo da saznate sve o primjeni Kolektivnog ugovora ugostiteljstva i načinu na koji se pregovara o sadržaju istoga, kao i upravo dogovorenom novom načinu pregovora o najnižim plaćama osnovnih poslova u ugostiteljskoj djelatnosti. S obzirom da će radionicu voditi predstavnici potpisnika, pravnici i sudionici samih pregovora o Kolektivnom ugovoru ugostiteljstva, imat ćete mogućnost dobiti tumačenja odredbi, novih izmjena i odgovore na sva vaša pitanja.

Pozvani su poslodavci iz ugostiteljske djelatnosti (obveznici KUU) i predstavnici socijalnih partnera sektora (STUH i HUP) i partneri na ovom projektu, te će se također otvoriti rasprava o iskustvima sudionika radionice u primjeni Kolektivnog ugovora ugostiteljstva s ciljem sagledavanja uočenih poteškoća u provedbi i davanja prijedloga za unaprjeđenje radnih odnosa u ugostiteljskoj djelatnosti.

Prijaviti se možete e-mailom zaključno do 17.05.2016. na natali.komen@hup.hr

Ovdje možete preuzeti program radionice.
vrh stranice