19.10.2018. Zašto smo loši u predviđanju budućnosti? by Vuk Vuković, HUP, Radnička 52/1, Zagreb, 9:00

19.10.2018.

Pozivamo vas na interaktivno predavanje koje će za vas održati Vuk Vuković, direktor i suosnivač firme Oraclum Intelligence Systems na temu prediktivnog anketiranja – metode ‘predviđanja budućnosti’ odnosno, predviđanja određenih društvenih pojavnosti kao što su rezultati izbora, optimalne cijene na tržištu, potražnja za određenim proizvodima i ponašanje kupaca. Predavanje će biti održano u petak 19. listopada 2018. u 9:00 sati u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52/1, Zagreb i besplatno je za članove HUP-a.

“Predictions are hard, especially about the future”, tako reče Yogi Berra, poznati bejzbol igrač NY Yankees-a. Zašto smo tako loši u predviđanjima? Gotovo svakodnevno slušamo predikcije, dajemo ih i ovisimo o istima. U svijetu prepunom neizvjesnosti, predviđanja budućnosti su neizbježna. No ako znamo da su ljudi podložni predrasudama, pristranostima i prekomjernom samopouzdanju, možemo li vjerovati da mogu biti dobri u predviđanjima? Naš predavač smatra da mogu te vjeruje da možemo koristiti pristranosti grupa da poboljšamo njihove predikcije. Kako? Saznajte na predavanju! Prijavite se na hup@hup.hr zaključno s 17. listopada 2018.

 

O predavaču:

Vuk Vuković je direktor i su-osnivač firme Oraclum Intelligence Systems sa sjedištem u UK. Razvio je s partnerima iz Oracluma novi način prediktivnog anketiranja koji koristi društvene mreže i machine learning za predviđanje širokog dijapazona društvenih pojava - od izbornih ishoda do motivacije kupaca za kupnjom nekih proizvoda. Kao najveći uspjeh Oracluma ističu točnu predikciju pobjede predsjednika Trumpa na američkim izborima i referendumske odluke o Brexitu. Vuk Vuković trenutno završava doktorat na Oxfordu, ima magisterij sa LSE-a, a tokom studija se usavršavao na Harvardu i Berkeleyu. Osim firme trenutno predaje na Oxfordovom Q-Step Centru.

 

vrh stranice