19.02.2018. Javna nabava za ponuditelje u praksi, Hotel Dalmina, Kopilica 5, Split, 10:00

19.02.2018.

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Dalmacija Vas poziva na poludnevnu besplatnu radionicu „Javna nabava za ponuditelje u praksi“ koji će se povodom završetka EU projekta „Vaš prvi izb/vor u javnoj nabavi“ održati 19. veljače 2018. godine u Hotelu Dalmina, Kopilica 5, Split.

Stručnjaci za javnu nabavu, g. Ivan Serdarušić i Dragan Kovačević predstaviti će izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi i provesti polaznike kroz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

PROGRAM:

10:00 – 10:30 Registracija sudionika
10:30 – 12:00 • Predstavljanje mogućnosti na portalu www.javna-nabava.info
• Kako iščitavati kriterije sposobnosti i kriterije odabira, kako procijeniti kada se javiti na nadmetanje
• Razumijevanje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude iz perspektive ponuditelja
• Primjeri i studija slučaja žalbi na odluku o odabiru
12:00 – 12:15 Pauza za kavu
12:15 – 13:30 • Primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i drugih tijela, zašto i kako učiti o praksi iz DKOM-ovih rješenja
• Mehanizmi za zaštitu prava ponuditelja i omogućavanje ravnopravnog nadmetanja (javna savjetovanja, pojašnjenja i žalbe u postupcima javne nabave
• Primjeri i studija slučaja postavljanja pitanja na dokumentaciju, žalbi na dokumentaciju
13:30 – 14:00 Pitanja i odgovori

Molimo Vas da sudjelovanje osigurate prijavom najkasnije do 15. veljače 2018.g. e-mailom na: hup-split@hup.hr

Ovim Vas putem želimo uputiti na jednu zanimljivost koja vam može pomoći u vašim naporima u sudjelovanjima u javnim nadmetanjima kao ponuditeljima. U sklopu ovog EU projekta pokrenut je javni portal www.javna-nabava.info. Portal je uveo pametnu tražilicu kroz rješenja DKOM-a u postupcima javnih nadmetanja. Nudi pregled relevantnih rješenja DKOM-a prema fazama postupaka javne nabave, s kratkim sažecima rješenja koji omogućuju njihovu bolju preglednost. Tražilica Vam može služiti u razne svrhe, od praćenja DKOM prakse, preko informiranja u pojedinim slučajevima, razmatranju opravdanosti pozicije za žalbu na dokumentaciju ili odluku o odabiru i slično. Korištenje ovim alatom u potpunosti je besplatno.
vrh stranice
vrh stranice