19. i 20.10. Thematic University Business Forum Croatia, VERN' Island School, Viškog boja, Vis

19.10.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom komisijom i Veleučilištem VERN' te Sveučilištem u Splitu, Sveučilištem u Rijeci i Institutom za razvoj obrazovanja, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava, po prvi puta u Hrvatskoj organizira Thematic University Business Forumu - Croatia koji će se održati 19. i 20. listopada u VERN' Island School, VERN'ovom centru na prekrasnom otoku Visu.
UB Forum međunarodna je platforma Europske komisije za modernizaciju visokog obrazovanja i poticanje suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora, a već niz godina okuplja predstavnike europskih visokoobrazovnih institucija, poslodavaca, ministarstava i agencija.

Glavni fokusi Thematic UB Foruma – Croatia bit će važnost stjecanja znanja, vještina i iskustva u procesu visokog obrazovanja te nacionalni i međunarodni okviri visokog obrazovanja i praćenja studentske zapošljivosti.

Prva tema bit će obrađena kroz panele i radionice predstavljanjem primjera dobre prakse i inicijativa vezanih uz dualne studije, studentsku praksu i učenje za poduzetništvo.
U okviru druge teme, kreatori politika i predstavnici uspješnih europskih sustava obrazovanja prezentirat će modele funkcioniranja binarnog obrazovnog sustava usklađene s potrebama tržišta rada te moguće odgovore na pitanje: zašto i kako mjeriti zapošljivost studenata?

Registrirati se i saznati više detalja možete na internetskoj stranici www.ubforum-croatia.eu. Forum će se održati na engleskom jeziku.

vrh stranice
vrh stranice