16.02.2017. Seminar o odgovornosti članova Uprave trgovačkih društava: Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika, HUP, Radnička cesta 52, I kat, Zagreb, 10:00

16.02.2017.

Ovim putem pozivamo Vas na Seminar o odgovornosti članova uprave trgovačkih društava: "Kako zaštititi vaše društvo, suradnike i sebe od rizika" koji će se održati dana 16.02.2017. od 10-12 h u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (Green Gold) Radnička cesta 52.
Pravni okvir odgovornosti članova uprave za radnje poduzete od strane društava i njihovih podređenih direktora, već je duže vrijeme dio hrvatskog pravnog sustava. Recentne zakonodavne promjene, kao i postojeća i najavljena praksa trgovačkih i prekršajnih sudova, međutim, dramatično povećavaju opseg tih propisa i metode njihovog provođenja. Rezultat svega je da sve više i više društava i njihovih članova uprave istodobno provjeravaju granice svoje potencijalne odgovornosti i načine na koje se od istih mogu zaštititi. Kvalitetan pravni savjet i odgovarajuće pokriće putem osiguranja od te vrste odgovornosti ključne su metode koje se u zemljama EU, ali i ostalim naprednim državama, koriste u svrhu rješavanja problema odgovornosti članova uprave, te sve više i više hrvatskih trgovačkih društava također koriste ove metode. Ovaj seminar pružiti će vam odgovarajuću podlogu kako bi mogli uočiti rizike koji vam prijete, te ocijeniti na koji način najbolje zaštititi vas, vaše suradnike i društvo od istih.

Pravni dio seminar će održati Odvjetnica Tarja Krehić iz Odvjetničkog ureda Krehić, Staničić & Gričar, a uvod i uvjete osiguranja odgovornosti menadžera (D&O osiguranje) koje pruža hrvatsko i inozemno tržište će održati ovlašteni brokeri društva InterCapital.

Odvjetnica Tarja Krehić, LL.M. - partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, Staničić & Gričar: Odvjetnički ured Krehić, Staničić & Gričar specijaliziran je za trgovačko i statusno pravo, M&A, tržišno natjecanje, europsko pravo, te je usko specijaliziran za sektore telekomunikacija, medija & ICT, energetike, turizma, nekretnina, osiguranja i farmaceutike. Klijentima kreiramo jedinstvena i specijalizirana rješenja za izazovna pitanja statusnog i trgovačkog prava u cijelom nizu industrija, od statusnih promjena i reorganizacija do istraživanja investicijskih prilika te osnivanja, razvijanja i/ili restrukturiranja poslovanja u Hrvatskoj. Odvjetnica Tarja Krehić je licencirana hrvatska odvjetnica koja je magistrirala korporativno pravo i M&A na prestižnom Pravnom fakultetu Sveučilišta Duke u SAD-u kao stipendistica „RON BROWN“ stipendije američke vlade. Kao odvjetnica je vodila neke od najvećih regionalnih M&A transakcija u Hrvatskoj i regiji, samostalno i kao dio međunarodnog odvjetničkog tima. Karijeru je počela kao pravnica u Sektoru regulative Hrvatskog telekoma d.d. gdje je stekla značajno iskustvo u telekomunikacijama, poslovanju u reguliranom okruženju, kao i u korporativnim poslovima, M&A i tržišnom natjecanju.

Interkapital rizik d.o.o. je posrednička kuća za osiguranje i reosiguranje sa sjedištem u Zagrebu. InterKapital rizik osnova je 2010 godine i nalazi se u sastavu Interkapitela grupe. Od samog osnivanja društvo se najviše fokusiralo na razvoju i implementaciji različitih vrsta osiguranja od odgovrnosti- profesionalne odgovornosti, odgovornosti iz upotrebe neispravnog proizvoda i slično. Od svih vrsta osiguranja, najveći fokus je na osiguranju od menadžerske odgovornosti (D&O), te u tom segmentu IKR drži jednu od vodećih pozicija na osigurateljnom tržištu RH.
vrh stranice