16. i 17.05.2016. Radionica Plavi rast i Integrirano upravljanje obalnim područjem - generatori održivog razvoja Pomorski fakultet Split, , Ruđera Boškovića 37, Amfiteatar A01, 9:00

16.05.2016.

Radionica „Plavi rast i Integirano upravljanje obalnim područjem – generatori održivog razvoja održat će se 16. i 17. svibnja 2016. godine na Pomorskom fakultetu u Splitu, Ruđera Boškovića 37, u Amfiteatru A01.

Cilj ove radionice je sudionicima omogućiti uvid u stratešku i legislativnu pozadinu razvoja Jadransko-jonske makroregije te mogućnosti održivog razvoja koje se pružaju kroz „Plavi rast“, te ih upoznati sa odredbama Mediteranskog akcijskog plana uz konkretne primjere ostvarenih projekata u planiranju i održivom upravljanju obalnim područjem.
Istaknuti stručnjaci na radionici su Mathilde Konstantopoulou, predstavnica Ministarstva ekonomije, infrastrukture, prijevoza i turizma Republike Grčke i koordinatorica stupa „Plavi rast“ pri EUSAIR-u, te Željka Škaričić, direktorica UNEP/MAP-ovog Centra za regionalne aktivnosti (PAP/RAC), zaduženi za koordiniranje Mediteranskog akcijskog plana.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Pomorski menadžment za 21. stoljeće – održiv i inteligentan razvoj obalnog područja kroz razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacije u području Pomorskog menadžmenta te unapređenje istoimenoga sveučiličnoga diplomskog studija“, kojem je nositelj Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu zajedno s projektnim partnerima od kojih je jedan i Hrvatska udruga poslodavaca Udruga nautičkog sektora.

Detaljan plan rada preuzmite ovdje. 

Prijave na hup-split@hup.hr
vrh stranice
vrh stranice