14.9.2017. Radionica: „Koliko Vaših radnika danas nije na poslu (i koliko Vas to košta)?“, HUP, Radnička cesta 52/1, 10:00

14.09.2017.

Poštovani članovi Hrvatske udruge poslodavaca,

HUP i Institut za upravljanje apsentizmom pozivaju Vas na radionicu:

„Koliko Vaših radnika danas nije na poslu (i koliko Vas to košta)?“


Koji će se održati 14.09.2017. g. s početkom u 10 sati ( predviđeno trajanje do 12 sati) , u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Radnička cesta 52/1, Zagreb.


Trošak izostanaka radnika iz radnog procesa drugi je najveći trošak za poslodavce nakon troška plaća. Srećom, izostancima se može kvalitetno upravljati i na taj način ostvariti uštedu do 20%, čime HR management direktno utječe na dobit kompanije.
Na ovoj radionici prikazat će se dobre prakse i modeli upravljanja izostancima, iz kojih se može naučiti kako smanjiti troškove bolovanja i drugih izostanaka radnika iz radnog procesa. Efikasnim upravljanjem izostancima može se direktno utjecati na povećanje zadovoljstva radnika, podizanje produktivnosti i pozitivnu promjenu organizacijske kulture.

Teme radionice:

Kako izostanci utječu na kompaniju?
Kada znate da imate problem?
Kako smanjiti troškove i upravljati izostancima?

Biti će prikazani praktični primjeri rezultata uvođenja sustava upravljanja izostancima s ukazivanjem na dobre i loše prakse.

Nakon ove radionice, polaznici će biti u mogućnosti analizirati situaciju u vlastitoj kompaniji i primijeniti osnovne alate upravljanja izostancima, a više o toj temi možete pročitati u članku nedavno objavljenom u Lideru.


Radionica je besplatna za članove HUP-a, a prijaviti se možete do 12.9.2017.g. na e-mail: vali.marszalek@hup.hr


Osnovni podatci o predavačima:

Damir Kovačević, MBA

Absence management konzultant s više od osamnaest godina iskustva u vodećim međunarodnim i hrvatskim tvrtkama, iz područja osiguranja. Korporativnu karijeru započinje u Basler osiguranju d.d. na vodećim funkcijama, a uža specijalnost mu je razvoj zdravstvenih osiguranja. Paralelno s radom u korporaciji, sudjeluje u radu nekoliko zdravstvenih ustanova, kao član i predsjednik Upravnih vijeća.

Nakon jedanaest godina karijere u korporaciji, profesionalnu karijeru nastavlja kao osnivač i direktor tvrtke Mediserv, jedine specijalizirane tvrtke u regiji koja se bavi uštedama na troškovima apsentizma. Autor je jedinstvenog programa smanjenja troškova bolovanja i drugih izostanaka radnika pod nazivom „Absenceinsight“, a koji predstavlja poseban model upravljanja troškovima nastalih zbog neplaniranog izostanka radnika iz radnog procesa. Program predstavlja „win-win“ situaciju za sve sudionike, jer radnici dobivaju naprednu zdravstvenu zaštitu, a poslodavac preuzima kontrolu, smanjuje troškove izostanaka, te unaprjeđuje radnu produktivnost. Program je implementiran u većem broju tvrtki u Hrvatskoj i regiji poput Coca Cole HBC, Alstom Hrvatska, Uljanik grupe, Podravke, Hrvatske pošte, ACI marina itd.

Također je osnivač i trenutni dopredsjednik Instituta za upravljanje apsentizmom u Zagrebu..
Pored navedenog sudjeluje u brojnim projektima iz područja financiranja zdravstvenih usluga i zdravstvenih osiguranja za vodeće osiguratelje u Hrvatskoj i regiji, a u periodu 2014. - 2016. sudjeluje u provedbi projekta u okviru reforme zdravstvenog osiguranja.

Sandra Ćupurdija, MBA

je HR konzultantica s više od petnaest godina iskustva u vodećim hrvatskim i međunarodnim tvrtkama u različitim poslovnim sektorima. Karijeru je započela u korporativnom sektoru za ljudske potencijale INA Grupe, a nastavila na razini MOL Grupe, gdje sudjeluje u raznim projektima vezanim uz moderniziranje načina upravljanja ljudskim potencijalima, uvođenja organizacijskih noviteta, poboljšanja angažiranosti radnika i smanjenja troškova vezanih za poslovanje.

Radila je s različitim razinama managementa, od top managementa do operativnog managementa, sudjelovala je u svim razinama upravljanja ljudskim potencijalima, od administrativne do strateške, te je dobro upoznata s izazovima s kojima se suočavaju različite organizacije.

Nakon desetogodišnje korporativne karijere, nastavlja profesionalnu karijeru kao privatni poduzetnik - konzultant na području upravljanja ljudskim potencijalima, a od 2017. godine je predsjednica Instituta za upravljanje apsentizmom u Zagrebu.
vrh stranice