13.7.2017. Kako čitati, razumjeti i koristiti financijske izvještaje Bilancu, Račun dobiti i gubitka i Novčani tijek, HZZ, Područni ured Split, Bihaćka 2c, Split, 10:00

13.07.2017.

Poštovani,

pozivamo vas na prezentaciju:


"Kako čitati, razumjeti i koristiti financijske izvještaje Bilancu, Račun dobiti i gubitka i Novčani tijek"

koja će se održati u Splitu, 13. srpnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Dvorani A/III kat Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Split, Bihaćka 2c, Split
Dana 30.06.2017. godine bio je rok za javnu objavu financijskih izvještaja svih poduzetnika, čime oko 90.000 financijskih izvještaja poduzetnika postaje javno dostupno.

Vlasnici i direktori malih, ali i većih poduzeća nefinancijskog usmjerenja često financije i računovodstvao doživljavaju kao komplicirane i nesavladive. Najveći broj pravnih i fizičkih osoba propao je prvenstveno zbog nekompetentnih financijskih odluka vezanih uz upravljanje sredstvima, financiranja poslovanja, nastavka neprofitabilnih aktivnosti ili neadekvatnih informacija kako vlastitih tako i informacija o partnerima i njihovom stanju.

Cilj prezentacije je upoznati sudionike s osnovama stvarnih financijskih izvještaja koji su od iznimnog značaja za donošenje financijskih i drugih odluka u funkcioniranju tvrtke. Također, saznati ćete kako gledati konkurenciju ili buduće poslovne partnere, kako koristiti dostupne besplatne financijske informacije o poslovnim partnerima i što možemo saznati o partnerima iz njih. Polaznicima će biti objašnjen način na koji se financijski pokazatelji koriste pri analizi, kako se interpretiraju financijski izvještaji te će se upoznati s podacima iz računovodstvenih evidencija koji olakšavaju upravljanjem i razvojem tvrtke.
Kako čitati i iskoristiti informacije u svojim financijskim izvještajima, ali i izvještajima svojih poslovnih partnera i konkurencije za razvoj svog poslovanja, koje informacije iz raznih financijskih izvještaja su bitne, kako ih brzo pronaći i upotrijebiti za donošenje odluka o vlastitim investicijama ili donošenja odluka s kime stupiti u poslovni odnos, doznat ćete na ovoj iznimno korisnoj prezentaciji.

O predavačici:

Helena Budiša je ovlaštena revizorica i više od 20 godina direktorica UHY HB EKONOM d.o.o. za računovodstvo, reviziju i porezno savjetovanje, Split.
Helena je stručnjak iz područja računovodstva, revizije i poreznog savjetovanja s dugogodišnjim iskustvom rada kao ovlašteni revizor i ovlašteni računovođa, uključena u poslove poreznog savjetovanja većih i manjih klijenata, savjetovanje oko spajanja, pripajanja, podjele ili osnivanja društva. Društvo u kojem radi je član međunarodnog udruženja UHY Intenational čime je stekla međunarodno iskustvo u savjetovanju klijenta, kako zainteresiranim u ulaganje u Hrvatsku, tako i našim klijentima zainteresiranima za poslovanje bilo gdje u svijetu. Helena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a u javni život uključena kao dopredsjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija, te kao Europska ambasadorica ženskog poduzetništva.

Prezentacija je namijenjena vlasnicima tvrtki i rukovodećem kadru na svim razinama odlučivanja nefinancijskog usmjerenja.

Seminar traje od 10:00 do 12:00.

Uvjeti i informacije za prijavu:

Pisane prijave se zaprimaju putem elektroničke pošte na hup-split@hup.hr
vrh stranice