08. 11. 2019, Radionica „Priprema – pozor – prijenos", STEP RI Radmile Matejčić 10 (Sveučilišni kampus na Trsatu), s početkom u 10:00 sati

08.11.2019.

U sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, CEPOR, STEP RI i HUP Regionalni ured Rijeka, organiziraju radionicu „PRIPREMA – POZOR – PRIJENOS“, Priprema za prijenos poslovanja s osnivača na nasljednika. Radionica se održava u sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja.

Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Naime, gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se – na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta. U razvijenim europskim zemljama koje imaju dugu tradiciju poduzetništva visoko je razvijena svijest o složenosti prijenosa poslovanja. S druge strane, u Hrvatskoj, prema rezultatima Business Transfer Barometar istraživanja 5.300 poduzeća s oko 57.000 zaposlenih predstavljaju posebno rizičnu skupinu čiji vlasnici ne poduzimaju potrebne korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja i nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa.

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća / obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Tijekom radionice bit će govora o sljedećim temama:
Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
Zatvaranje i likvidacija poduzeća / obrta kao posljedica loše pripreme za prijenos poslovanja
Koga uključiti u pripremu za prijenos poslovanja?
Uloga vlasnika, nasljednika i radnika u prijenosu poslovanja
Kako se pripremiti za prijenos poslovanja?
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen. Prijave se zaprimaju putem obrasca na web stranici.

 



vrh stranice