06.06.2017. Rezultati Drugog europskog istraživanja poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), HUP, Radnička cesta 52/1, 10:00

06.06.2017.

Poludnevni seminar-radionica na kojem će se predstaviti rezultati Drugog europskog istraživanja poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), koje je provela Europska agencija za zaštitu na radu, te primjeri dobre prakse, održat će se 6. lipnja 2017. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1, s početkom u 10.00 sati
Seminar-radionicu organizira Zavod za unapređivanje zaštite na radu, središnja javna institucija u ovom području, uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU OSHA), a u organizaciji ovog seminara-radionice pomogli su Hrvatska udruga poslodavaca, te sindikalne središnjice: Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata i Hrvatska udruga radničkih sindikata.

Cilj seminara-radionice je predstaviti rezultate istraživanja ESENER-2 s ciljem boljeg i učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu i zaštitom zdravlja radnika, te usporediti rezultate istraživanja ESENER-2 s vlastitom praksom i iskustvom. Uz temu o poremećajima mišićno-koštanog sustava, sudionice će sami izabrati četiri teme koje žele da budu prezentirane: Starenje i ZNR, Prednosti dobre ZNR, Opasne supstance, Upravljanje ZNR i sudjelovanje radnika, ZNR i obrazovni sustav, Mikro i mala poduzeća i ZNR, Nanomaterijali, Stres i psihosocijalni rizici, Žene i ZNR, Mladi i ZNR. Također, bit će predstavljeni primjeri dobre prakse kako smanjiti ili izbjeći poremećaje mišićno-koštanog sustave, te pokazane korisne vježbe. O odabranim temama zajedno ćemo raspraviti, te zaključiti seminar-radionicu druženjem uz zalogajčiće.

Sudionici će dobiti Potvrde o sudjelovanju Europske agencije za zaštitu na radu i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

PROGRAM 

Molimo zainteresirane da prijave šalju na mail: ana.akrap@zuznr.hr najkasnije do četvrtka, 01. lipnja. Broj mjesta je ograničen, a seminar je besplatan za članove Hrvatske udruge poslodavaca.
vrh stranice