06.02. Predavanje Radni odnosi u praksi

06.02.2019.

U sklopu projekta „Unapređivanje EU gospodarstva kroz stručno usavršavanje savjetnika za inozemna izravna ulaganja (FDI)“, Natali Komen Bujas i Nenad Seifert održali su seminar na temu "Radno pravo u praksi".

Seminar se održato u prostorima Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka.
 
Seminar je  bio podijeljen u dva modula - Radna i boravišna dozvola i zapošljavanje stranaca, te Tržište rada i zapošljavanje.

Nenad Seifert, direktor regionalnog ureda HUP-a Rijeka, održao je izlaganje na teme: Tržište rada i Zakon o radu. U sklopu prve teme polaznicima je predstavljen teorijski okvir hrvatskog tržišta rada, problematika nedostatka radne snage, te očekivanja poslodavaca prema radnicima. U sklopu teme Zakon o radu, polaznicima je  predstavljen radno-pravni zakonodavni okvir, s posebnim naglaskom  prava i obaveze radnika i poslodavaca, sklapanje ugovora u radu, radno vrijem i sl.

Natali Komen Bujas, direktorica HUP Udruge ugostiteljstva i turizma, održala je  predavanje na temu Zapošljavanje stranaca u RH. U sklpou predavanja detaljno je prikazala reguliranje boravka i rada stranaca u RH, postupak dobivanja radnih dozvola, te proceduru i praku čitavog postupka zapošljavanja državljanja trećih zemalja, tj. stranaca koji nemaju članstvo države članice Europskog gospodarskog prostora.

Predavanja su održana unutar projekta "Unapređivanje EU gospodarstva kroz stručno usavršavanje savjetnika za inozemna izravna ulaganja (FDI)" koji se financira iz Erasmus + programa.
vrh stranice