04.07.2013. Konferencija o zapošljavanju mladih Hotel Park, Split, 9:30

04.07.2013.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u „Konferenciji o zapošljavanju mladih“ koju organiziramo u okviru EU projekta CEE Youth dana 4. srpnja 2013. godine u Hotelu Park u Splitu, s početkom u 09,30 sati.

Cilj projekta je podizanje svijesti, znanja i razumijevanja između poslodavaca i radnika o prednostima zapošljavanja mladih, postizanje bolje sinergije između svijeta obrazovanja i svijeta rada i poticanje poslodavaca da ponude radno iskustvo, praksu i naukovanje te mogućnost zapošljavanja mladih.

Jedan od europskih gorućih problema je nezaposlenost mladih. U današnje vrijeme više od 5 milijuna mladih u EU je bez posla. Stopa nezaposlenosti mladih od 22,4% je dvostruko veća od stope nezaposlenosti ukupnog stanovništva, a gotovo tri puta veća u odnosu na nezaposlenost aktivnog dijela radne populacije.
Ova strukturno visoka razina nezaposlenosti mladih otkriva da postoje prepreke za njihovu integraciju na tržište rada. Ekonomska kriza ističe dugotrajniju potrebu za reformama, kao i poboljšanu podršku i realizaciju programe za zapošljavanje mladih.

Na konferenciji ćemo Vam predstaviti mjere i poticaje za zapošljavanje mladih - mogućnosti i opcije za poslodavce, EU pozicije socijalnih partnera, stavove poslodavaca kao i sindikata o ljudskim potencijalima i mladima na tržištu rada te slovenska iskustva na ovom području.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odazivu, te molimo potvrdu sudjelovanja najkasnije do 03.srpnja 2013. na e-mail: zana.plazibat@hup.hr.

PROGRAM


vrh stranice