03.04.2017. Znanstveni doručak o e-cigaretama i proizvodima nove generacije (NGP), Hotel Esplanda, Zagreb 09:00

03.04.2017.

Postoje brojna relevantna istraživanja koja pokazuju da e-cigarete i proizvodi nove generacije (NGP) mogu imati snažan pozitivan utjecaj na javno zdravstvo, posebno u zemljama poput Hrvatske koje imaju velik postotak pušača i bolesti povezanih s pušenjem.
S obzirom na donošenje novog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda i potrebu reguliranja inovativnih proizvoda koji do sada nisu bili regulirani u Hrvatskoj, pozivamo vas na znanstveni doručak o NGP-u koji će se održati u ponedjeljak, 3. travnja, u hotelu Esplanade od 9:00 do 11:00 sati

Na znanstvenom doručku o NGP-u, koji suorganiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i British American Tobacco (BAT), posljednja saznanja iz područja NGP-a i njihova razvoja okupljenima će podijeliti:

dr. James Murphy, voditelj odjela za bioznanost u istraživačkom razvojnom centru BAT Science
Murphy je specijalist u području kemije polimera na čemu je doktorirao i završio postdoktorski studij. Školovao se na Sveučilištu u Edinburghu i japanskom Nara institutu za znanosti i tehnologiju.

dr. Sudhanshu Patwardhan, voditelj znanstvenog odjela BAT Science
Nakon karijere liječnika, bavio se istraživanjima u farmaceutskoj i duhanskoj industriji. Radio je i u akademskim organizacijama. Svoja iskustva stjecao je na vodećim pozicijama u Indiji, SAD-u, Singapuru i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Cilj znanstvenog doručka ukazati je svim ključnim dionicima na rezultate znanstvenih istraživanja i iskustvima zemalja diljem Europske unije, a koji mogu pomoći kod zauzimanja stavova i struke i zakonodavaca oko reguliranja NGP-a i ostvarenju osnovnog cilja regulacije u ovom području - zaštite javnog zdravlja.

Zahvaljujemo Vam na dolasku i aktivnom sudjelovanju u otvorenoj stručnoj diskusiji!

Svim uzvanicima znanstvenog skupa bit će osiguran simultani prijevod. Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 30. ožujka, na e-mail adresu: maja_djumlija@bat.com

vrh stranice