Zaštita na radu

NAŠI PARTNERI

                                     
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja                   Zavod za unapređivanje zaštite na radu
i sigurnost na radu

28.02.2017.

Javna ovlast podrazumijeva izvrsnost u radu

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je 27. veljače radni susret predstavnika Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i ovlaštenih fizičkih i pravnih osoba za obavljanje poslova zaštite na radu. Središnja tema razgovora bio je osvrt na proteklo jednogodišnje razdoblje , primjenu propisa i uočene probleme tijekom provedenih stručnih nadzora.

27.02.2017.

27.02.2017. Prezentacija nadzora ovlaštenih tvrtki za poslove zaštite na radu, HUP, Radnička cesta 52, I kat, Zagreb, 14:00

Zavod za unapređivanje zaštite na radu će za članove HUP-a 27. veljače s početkom u 14.00 sati održati prezentaciju o do sada provedenim nadzorima nad ovlaštenim osobama za poslove ZNR. Nakon izlaganja, biti će i rasprava u kojoj možete postaviti pitanja predstavnicima Zavoda.

30.01.2017.

Nacionalna kampanja STOP ozljedama na radu

Zavod za unapređivanje zaštite na radu pripremio je nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018., čijom se organiziranom, širokom i dosljednom provedbom želi ostvariti značajno smanjenje broja ozljeda na radu u Republici Hrvatskoj i unaprijediti područje zaštite na radu, polazeći od opredjeljenja da su život, zdravlje i očuvanje radne sposobnosti radnika vrednote od posebnog društvenog interesa. Utvrđivanje stvarnog stanja u području zaštite na radu te donošenje akcijskog plana mjera, s konkretnim nositeljima i rokovima na razini svake tvrtke i ustanove otvara prostor za mjerljive pozitivne učinke. Za postizanje takvog rezultata potrebno je formiranje zajedničkog tima, aktivno sudjelovanje i suradnja svih ključnih dionika u okviru svake radne sredine, uz određene natjecateljske kriterije, stimulativne mjere i dodjelu pojedinačnih i kolektivnih priznanja unutar pojedine tvrtke ili ustanove.

22.11.2016.

Radni sastanak socijalnih partnera na temu „Unaprjeđivanje zaštite na radu“

22. studenog 2016. godine održan je radni sastanak predstavnika HUP-Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede i PPDIV Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske s članovima sektorskog Povjerenstva za unapređivanje zaštite na radu.

04.11.2016.

Više od 100 sudionika na seminaru Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u HUP-u

Seminar na temu „Holistički pristup: Bolja prevencija tijekom čitavog radnog vijeka“, u organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, održan je 4. studenoga u dvorani Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu. To je drugi istovrsni seminar uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA), u sklopu Europske kampanje (EU-OSHA) „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“, a održan je za predstavnike poslodavaca i radnika Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Prethodni seminar, u Osijeku, bio je namijenjen socijalnim partnerima pet naših županija koje gravitiraju tome gradu.