Vijesti

17.11.2017.

Bal Crvenog križa Grada Zagreba

Pozivamo vas na Bal Crvenog križa Grada Zagreba, koji će se održati u subotu 2.prosinca 2017. g u hotelu Westin u 20,00 sati. Nastavkom tradicije donatorskog bala Crvenog križa grada Zagreba s kraja 80-tih godina, a na samom početku ovogodišnjeg Adventa, ovim balom se nastoji podići visoko ljestvica društvene scene, ugodno se družiti uz gastronomske specijalitete hotela Westin, te zaplesati uz zvuke Zagrebačke filharmonije.

16.11.2017.

Pametno e-zdravstvo

"Pametno e-zdravstvo” jedna je od tema kongresa Zdravlje I zdravstvena zaštita – Futur Z na kojem su sudjelovali Martina Šepetavc i Alen Friščić.

Učinkovitost komunikacije liječnika i ljekarnika putem e-kartona dokazana brojnim istraživanjima u svijetu koja u svojim zaključcima navode da je suradnja ovih zdravstvenih radnika u PZZ znatno poboljšana upravo zbog omogućenog pristupa e-kartonu od strane ljekarnika. U Hrvatskoj nažalost ljekarnici za sada nemaju pravo uvida u e-karton pacijenta što dodatno otežava svakodnevni rad ljekarnicima u brojnim situacijama.

16.11.2017.

U Splitu održana konferencija Psihologija i poduzetništvo

Društvo psihologa u Splitu u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca Podružnicom Dalmacija održalo je zanimljivu jednodnevnu konferenciju pod nazivom „Psihologija u poduzetništvu“. Funkcija psihologa, pogotovo u većim tvrtkama je savjetodavna kako prema menadžmentu tako i u odnosu na zaposlenike, budući je on spona između zaposlenika i menadžmenta. Brinu se o zaposlenicima, od njihovog ulaska u svijet rada, motivacije, praćenja radnog učinka, obrazovanja i razvoja, ali i pomažu u savladavanju raznih profesionalnih izazova.

15.11.2017.

Privatno vs. javno - Futur Z – Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030.

Zoran Knežević, predsjednik HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb sudjelujući u panelu Futur Z – Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030. naglasio je kako jačanje privatne inicijative donosi boljitak i državi i pacijentima.

14.11.2017.

U projektu ProMikro održano 160 radionica na kojima je sudjelovalo 86% svih nastavnika prijavljenih u projekt

U projektu ProMikro sudjeluje 83% svih osnovnih škola u Hrvatskoj koje su se dobrovoljno javile za sudjelovanje u projektu. Svi učenici 6. razreda u tim školama dobivaju jedno mikroračunalo, a nastavnici edukaciju.