Vijesti

28.03.2017.

HUP uključen u obilježavanje Svjetskog tjedna novca

I ove godine obilježava se Svjetski tjedan novca, Global Money Week (www.globalmoneyweek.org) i Europski tjedan novca, European Money Week (www.europenmoneyweek.eu) u Hrvatskoj u tjednu od 27. ožujka do 2. travnja 2017. godine sa nizom aktivnosti.

27.03.2017.

Kemičarima dati vjetar u leđa

Predlaže se model kojim bi im se povećala subvencija i tako direktno utjecalo i na prerađivačku i kemijsku industriju, koja je posrnula. Ili njemački ili rumunjski model subvencioniranja velikih potrošača električne energije, ovisno o visini potpore, koje se penju i do 97% naknade za obnovljive izvore energije (OIE), mogli bi biti primijenjeni i u Hrvatskoj i upravo s takvim prijedlozima HUP-ova nedavno osnovana koordinacija velikih potrošača struje ići će i prema ministarstvima.

24.03.2017.

Studenti Sveučilišta Franklin iz Švicarske u HUP-u

Hrvatsku je udrugu poslodavaca u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine posjetila grupa studenata poslijediplomskih studija sa Sveučilišta Franklin iz Švicarske.

24.03.2017.

Kako zadržati kvalitetne zaposlenike u turizmu

U Rovinju je 23.3.2017.g. u sklopu Konferencije HR days održan okrugli stol na temu «Kako zadržati kvalitetne zaposlenike u turizmu» na kojem je u ime HUP-a sudjelovala gđa. Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, a osim nje na panelu su sudjelovali i Tomislav Ćorić, Ministar rada i mirovinskog sustava, Mirna Stražičić Lončar, predsjednica Uprave, Villa Dubrovnik d.d. (dio Dogus grupe) , Nina Garić Saganić, članica Uprave, Jadranka d.d., Ronald Korotaj, predsjednik Uprave, Istraturist Umag d.d te Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije.

23.03.2017.

Boris Drilo iz HT-a novi je predsjednik HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti

Na današnjoj Izbornoj Skupštini HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti članovi su izabrali novo vodstvo Udruge.