PROJEKTI

05.11.2015.

BAZA POSLOVNIH ŽENA

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su danas projekt izrade elektronske Baze poslovnih žena u Hrvatskoj koje su sposobne i kvalificirane odmah preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

30.09.2015.

Osvojite prestižnu strukovnu Nagradu za projekt godine PMI Udruge Hrvatska!

Prijavite projekt svoga poduzeća ili tima i osvojite prestižnu strukovnu Nagradu za projekt godine koju dodjeljuje PMI Udruga Hrvatska u cilju njegovanja kulture upravljanja projektima koja potiče razvoj poslovanja.

18.03.2015.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju HUP-a o ravnopravnosti spolova na najvišim upravljačkim razinama poduzeća

Upravljanje s pristupom uravnotežene zastupljenosti spolova

               Gender-Equal Management Approach


Žene su podzastupljene u mnogim aspektima donošenja odluka u gospodarstvu. To je posebice vidljivo na razini upravljačkih timova i odbora najviše razine menadžmenta, gdje žene u EU zauzimaju samo 16% pozicija u odborima tvrtki koje kotiraju na burzi. Velike su i nacionalne razlike u rukovodećim pozicijama žena, napose kod novorastućih gospodarstava koja zaostaju za razvijenima. Većina tvrtki, posebice u Jugoistočnoj Europi, ili nema, ili još uvijek ima vrlo malo žena na vodećim pozicijama. To je društveni problem, ali i ozbiljno pitanje za tvrtke i njihovu konkurentnost, obzirom da istraživanja pokazuju kako rodna raznolikost na upravljačkim pozicijama može pozitivno utjecati na rezultate poslovanja.