Najave događanja

24.10.2014.

24.10.2014.Prezentacija novog Zakona o zaštiti potrošača, Dvorana Hotela Bristol u Opatiji (M.Tita 108), 10:00

Novi Zakon o zaštiti potrošača za poduzetnike donosi niz novina, a koje su prije svega rezultat implemetacija EU direktiva (Direktive 2011/83/EU Europskoga Parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. godine o pravima potrošača). Osim što uređuje prodaju na daljinu i prodaju izvan poslovnih prostorija potrošača, ova Direktiva sadrži i zajedničke odredbe koje se odnose na sve ugovore sklopljene između trgovaca i potrošača, a tiču se obveze informiranja potrošača o robi ili usluzi koju kupuje, ispunjenja ugovora, prijelaza rizika, obveze obavještavanja potrošača, dodatnih plaćanja, troškova telefonske komunikacije i slično.

23.09.2014.

23.09.2014. Savjetovanje o novom Zakonu o radu, Pravni fakultet Sveučilište u Rijeci (dvorana I/prizemlje), Hahlić 6, 51 000 Rijeka, 10:00

Slijedom iskazanog interesa socijalnih partnera i Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore o normativnim promjenama koje s učinjene u novom Zakon o radu obavještavamo Vas da će se održati savjetovanje:

23. rujna 2014. godine, s početkom u 10:00 sati, u prostorijama Pravnog fakulteta Svučilišta u Rijeci (dvorana I/prizemlje), Hahlić 6, 51 000 Rijeka.

Promjene Zakona o radu iznijet će predstavnice Minnistrastva rada i mirovinskog sustava,
Marina Kasunić Peris, univ.spec., pomoćnica ministra, Inga Žic, načelnica Sekora za rad i  Iren Cvitanović, savjetnica-specijalistica.

Sudionicima savjetovanja uvodno će se obratiti i prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., ministar rada i mirovinskog sustava.

Prijave na: nenad.seifert@hup.hr najkasnije pet radnih dana prije održavanja seminara.

POZIV

27.08.2014.

Najava besplatnog seminara „Specifikacija nepovezanih uplata-SNU“ za članove Hrvatske udruge poslodavaca

HUP u suradnji s predstavnicima Porezne uprave za svoje članove organizira seminare
u Zagrebu, Rijeci , Varaždinu, Osijeku i Splitu vezano uz specifikaciju nepovezanih uplata

30.01.2013.

30.01.2013., Trgovinska politika EU, HUP Podružnica Rijeka, Dolac 8/II, 11:00

HUP u suradnji s Državnim uredom za trgovinsku politiku organizira seminar pod nazivom „Trgovinska politika EU“, 30. siječnja. Tatajna Vinković, voditeljica Odjela za carine i zaštitne mjere i gđa. Tatjana Tomić, zamjenica predstojnika Državnog ureda za trgovinsku politikugovorit će o ulozi i odgovornosti nacionalnih tijela i tijela EU u trgovinskoj politici, što hrvatskim gospodarstvenicima donosi pristupanje EU, uvjetima izvoza na treća tržišta, porijeklu roba, zaštitnim mjerama, ugovoru o slobodnoj trgovini, tarifnim suspenzijama i kvotama na zajedničkom tržištu EU.

22.11.2012.

PUMA: Financiranje uz pomoć fondova za gospodarsku suradnju

22.11.2012. u Rijeci, Dušan Banović

U sklopu svojih mjera za gospodarski oporavak i razvitak Vlada RH je odlučila sudjelovati u osnivanju fondova za gospodarsku suradnju (FGS) te na taj način potaknuti razvoj fondova rizičnog kapitala čija specijalnost su investicije u temeljni kapital društava. Financiranje putem fondova rizičnog kapitala osjetno je drugačije od ostalih oblika financiranja jer iziskuje od poduzetnika prepuštanje dijela vlasničkih udjela kao i dijela kontrole nad upravljanjem poduzeća. Stoga je iznimno važno da se poduzetnici upoznaju s njegovim specifičnostima prije nego se odluče za isti kako bi osigurali optimalan iznos kapitala i podrške od strane fonda, ali i postavili zdrave temelje dugoročnog partnerstva s fondom.