Aktualno

30.11.2017.

Dobitnici nagrade Menadžer godine 2017.CROMA iz Varaždinske županije


Na večerašnjoj svečanosti u hotelu WESTIN je u organizaciji CROMA i suorganizaciji Varaždinske županije  nagrađeno 16 najboljih domaćih menadžer(ic)a u devet kategorija za 2017. godinu. Radi o stručnjacima na čelu vrhunskih tvrtki, koje gotovo bez iznimke stalno ulažu u razvoj i obrazovanje svojih djelatnika.

23.11.2017.

Okrugli stol povodom Europskog dana poslodavaca

U sudjelovanje velikog broja poslodavaca je u organizaciji Regionalnog ured HZZ-a Varaždin održan okrugli stol, te obilježen Europski dana poslodavaca. 

Okruglim stolom su se sudionici informirali o stanju na tržištu rada Varaždinske županije, te predstavile usluga Zavoda kojima se poslodavce potiče i podržava u zapošljavanju. Poseban naglasak  stavljen je na podršku u planiranju aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina zaposlenih i nezaposlenih osoba, korištenjem mjera aktivne politike zapošljavanja.22.11.2017.

Održana 89. sjednica Gospodarsko – socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 89. Sjednica Gospodarsko – socijalno vijeća, druga u ovom saszivu, a 4-ta u 2017.godini što Međimursku županiju stavlja u vrh korištenja socijlanog dijaloga na regionalnim razinama.

Ovaj su puta socijalni partneri i gosti (HGK  i Centar za socijalnu skrb) raspravljali o stanju kretanja na tržištu rada, demografskoj slici Županije i njenog utjecaja na gospodarstvo, mogućnost utjecanja na centralizaciju, kao i odljev mladih iz zemlje, te pitanje prostora za povećanje plaća radnika. 

Cijelom se članku može pristupiti na linku.

30.10.2017.

U Varaždinu i Čakovcu održano savjetovanje Modernizacija zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka-GDPR

Opća uredba o zaštiti podataka stupila je na snagu 24. svibnja 2016.godine, a primjenjivati će se izravno u svim članicama država EU od 25. svibnja 2018.godine. Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) ovlaštena je za primjenu Uredbe i osiguranje primjene njezinih odredaba. Cilj Uredbe je pružiti kontrolu građanima nad njihovim osobnim podacima i stvoriti visoku i ujednačenu razinu zaštite podataka u Europskoj uniji. 

PREZENTACIJA opće uredbe o zaštiti podataka, kao i tekst UREDBE O ZAŠTITI PODATAKA (Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća) Vam mogu biti od koristi za implementaciju GDPR-a u poslovanju koje je potrebno provesti do najkasnije, 25. svibnja 2018.godine. 

16.10.2017.

HR Klub HUP Varaždin, terenski sastanak, Knauf Insulation d.o.o.

U sklopu ciklusa povezivanja HR- stručnjaka i voditelja ljudskih resursa sjeverne Hrvatske kroz HR Klub HUP Varaždin je u ponedjeljak 16.10.2017. održan terenski sastanak u tvrtci Knauf Insulation d.o.o. Novi Marof.

HR managerica Miljenki Ivec je uvodno predstavila tvrtku s posebnim naglaskom na organizacijsku strukturu  i izazove odjela za ljudske resurse. Asja Lajtman Bosilj je facilitirala naknadu raspravu kroz teoretski input na temu „Učinkovitih sustava nagrađivanja u tvrtkama“. Završno je organiziran obilazak tvrtke.

Cilj okupljanja i druženja je povezivanje stručnjaka iz regije, razmijena iskustva, upoznavanje dobre prakse, te stjecanje novih znanja kako bi se spremnije odgovaralo rastućim izazovima pri upravljanju ljudskim resursima.