Aktualno

28.09.2016.

28.9.2016. Konferencija „Obnova zgrada javnog sektora ugovaranjem energetskog učinka“, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:00

U srijedu, 28. rujna 2016. godine s početkom u 9,00 sati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu održat će se konferencija „Obnova zgrada javnog sektora ugovaranjem energetskog učinka“.
Konferencija se odvija u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar u sklopu road show-a projekta EnPC-INTRANS jačanje kapaciteta za ugovaranje energetskog učinka na europskim tržištima u tranziciji koji je financiran iz programa EU za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

23.09.2016.

Okrugli stol: „Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u funkciji konkurentnosti gospodarstva“

Zagreb, 23. rujna 2016. -  Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Arena Varaždin održan okrugli stol na temu: „Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u funkciji konkurentnosti gospodarstva“, u sklopu 7. Sajma obnovljivih izvora energije / Cro Eco Energy Expo 2016., a čijeg je Hrvatska udruga poslodavaca suorganizator.

25.04.2016.

Održana Skupština HUP- Udruge energetike

Zagreb, 19. travnja 2016. – HUP- Udruga energetike (Udruga) održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj su usvojeni Izvješće o radu Udruge u 2015. godini, Program rada za 2016. godinu te je potvrđena izmjena člana Izvršnog odbora.

GALERIJA

14.04.2016.

Sastanak HUP- Udruge energetike- Koordinacije za obnovljive izvore

U srijedu, 13. travnja 2016. godine članice Koordinacije za obnovljive izvore održale su sastanak s Ministarstvom gospodarstva.

Predsjednik Koordinacije Ivan Šimić je rekao kako HUP kroz svoj pristup prema Vladi RH nastoji potaknuti rješavanje pitanja uređenja područja obnovljivih izvora energije te da brojne izmjene propisa i pravila kojima smo svjedoci zadnjih godina su izazvali veliku nesigurnost kod investitora. Izrazio je zadovoljstvo što Ministarstvo uvažava stručnost članica HUP-ove Koordinacije te je naglasio kako je u narednom razdoblju suradnja još potrebnija kako bi se dalo prostora inicijativama koje će pridonijeti stvaranju transparentnih i predvidivih uvjeta poslovanja u obnovljivim izvorima.

GALERIJA

06.11.2015.

Strategija pametne specijalizacije, poziv na očitovanje

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Konačan nacrt Strategije pametne specijalizacije (S3). Nacrt S3 obuhvaća pet tematskih prioritetnih područja:

1. Zdravlje i kvaliteta života ,
2. Energija i održivi okoliš,
3. Promet i mobilnost ,
4. Sigurnost,
5. Hrana i bio-ekonomija.

Hrvatska je također definirala dvije horizontalne teme:
• KET (ključne razvojne tehnologije) i
• ICT (informacijske i komunikacijske tehnologije).

Molimo Vas da očitovanje dostavite do četvrtka, 12. studenog 2015.g. na email marija.sutina@hup.hr

S3 možete naći OVDJE