Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

19.01.2018.

U Splitu održan seminar o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona

S ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o aktualnim zakonskim i podzakonskim promjenama, u okviru svog PUMA programa, HUP Regionalni ured u Splitu je započeo novu sezonu seminara.

11.12.2017.

Menadžment osobnih automobila trgovačkih društava

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu u suradnji sa UHY HB Ekonom održala se u Splitu prezentacija pod nazivom Menadžment osobnih automobila kod trgovačkih društava. Početkom Nove godine stupaju na snagu izmijenjene odredbe poreznih zakona, a koje se odnose na pravo priznavanja pretporeza PDV-a kod nabave i troškova vezanih uz osobne automobile, odnosno postotak porezno priznatih i nepriznatih troškova vezanih uz osobne automobile trgovačkih društava.

30.10.2017.

Održan deseti PODUZETNIČKI KAFIĆ na temu „POKRENITE SVOJE IDEJE“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o.organizirao je dana 25. listopada 2017. godine u Hotelu Park deseti u nizu Poduzetnički kafić na temu „Pokrenite svoje ideje".

Poduzetnički kafić Split je projekt koji se sastoji od ciklusa besplatnih neformalnih druženja i razmjene iskustava, te predstavlja izvanrednu priliku za poslovni networking i ostvarivanje brojnih kontakata za buduću poslovnu suradnju. Tema „Pokrenite svoje ideje“ privukla je veliki broj zainteresiranih građana koji su imali priliku poslušati iskustva naših mladih i uspješnih splitskih poduzetnika o tome kako su oni započeli svoje poslovanje, otvorili svoje poslovne subjekte te sa kakvim su se poteškoćama i barijerama oni susreli u kreiranju svoje poduzetničke priče.

10.10.2017.

U Splitu predstavljen gluten free standard

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija u splitskom Hotelu Park je organizirano predstavljanje prvog gluten free standarda u Hrvatskoj, novog trenda u prehrani i ugostiteljstvu – gluten free ponuda.

20.07.2017.

Na sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija određeni prioriteti rada

12. srpnja 2017., u Splitu, održana je sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija. Na sjednici se raspravljalo o prioritetnim područjima djelovanja Izvršnog odbora koji su proistekli iz rezultata ankete koju je među članstvom proveo HUP regionalni ured Split. Predsjednik Izvršnog odbora Zdravko Plazonić na sjednici je govorio o lošoj slici poslodavaca u javnosti koju još više narušavaju poduzetnici koji krše zakon. Riječ je najviše o onima koji su koristili predstečajne nagodbe da bi prevarili vjerovnike. Kazao je kako takvi ne bi ni trebali biti u HUP-u i kako bi trebalo provoditi etički kodeks ponašanja. Od važnih tema, dodao je da je na prvom mjestu svakako zaštita vjerovnika i proboj pravne osobnosti.