Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

20.07.2017.

Na sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija određeni prioriteti rada

12. srpnja 2017., u Splitu, održana je sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija. Na sjednici se raspravljalo o prioritetnim područjima djelovanja Izvršnog odbora koji su proistekli iz rezultata ankete koju je među članstvom proveo HUP regionalni ured Split. Predsjednik Izvršnog odbora Zdravko Plazonić na sjednici je govorio o lošoj slici poslodavaca u javnosti koju još više narušavaju poduzetnici koji krše zakon. Riječ je najviše o onima koji su koristili predstečajne nagodbe da bi prevarili vjerovnike. Kazao je kako takvi ne bi ni trebali biti u HUP-u i kako bi trebalo provoditi etički kodeks ponašanja. Od važnih tema, dodao je da je na prvom mjestu svakako zaštita vjerovnika i proboj pravne osobnosti.

28.06.2017.

Direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split Vesna Ivić-Šimetin izabrana za predsjednicu Upravnog odbora CEDRE Split

26.06.2017., u Splitu, održana je izborna Skupština udruge Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split . Na Skupštini su usvojene izmjene Statuta, izabran je novi Upravni odbor te predsjednik Udruge. Za članove Upravnog odbora imenovani su Mirjana Kučer ( Udruga Domine), Silvana Vujnović ( Etična banka), Visko Haladić ( Županija Splitsko-dalmatinska), Ana Jerkunica (Grad Split) te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split koja je ujedno izabrana za predsjednicu Upravnog odbora. Predsjednik CEDRE ostaje Ranko Milić.

29.05.2017.

Održana edukacija o Projektu razmjene elektroničkih računa

Kako bi ohrabrili sudionike za povezivanje unutar sustava (izdavatelji e-računa, primatelji e-računa, informacijski posrednici, dobavljači softverskih rješenja), Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s dugogodišnjim partnerima Hrvatskom udrugom poslodavaca i Financijskom agencijom, je u okviru Projekta „Croatian eInvoicing B2A Exchange Project“ organiziralo informativno-edukativne radionice o razmjeni elektroničkih računa između gospodarskih subjekata i javne administracije, koja se održala i u Splitu.

27.04.2017.

Održana edukacija o restrukturiranju ljudskih resursa

Otkazivanje ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga predstavlja najčešći način restrukturiranja, stoga je u Splitu, u organizaciji HUP-a Regionalnog ureda u Splitu održana informativna radionica na temu Restrukturiranja ljudskih resursa. Zanimljivo predavanje je održala Dora Gaži Kovačević, LL.M. odvjetnica u suradnji s međunarodnim odvjetničkim društvom Wolf Theiss iz Beča.

13.04.2017.

Održan seminar Sustavi plaća i nagrađivanja

U Splitu je u organizaciji HUP-a Regionalnog ureda u Splitu održan seminar Sustavi plaća i nagrađivanja koja posebno privlači pažnju zaposlenika i potencijalnih akvizicija, potiče izvrsnost i upravlja promjenama.