4.10.2017. Može li hrvatski turizam 365? Zagreb, hotel Sheraton

04.10.2017.

Političari, turistički djelatnici i svi uključeni u turizam već godinama govore kako je potrebno produljiti turističku sezonu. Iskustva i turistički rezultati susjednih zemalja pokazuju da je turizam 365 dana u godini nešto čemu trebamo težiti. No, je li to doista moguće i u Hrvatskoj ili se radi o snovima u koje želimo vjerovati?

Konferencija Hrvatski turizam 365 dovodi eminentne turističke stručnjake iz šire regije i predstavnike najvažnijih turističkih institucija u Hrvatskoj kako bismo zajedno definirali put prema pokretanju hrvatskog turizma koji traje 365 dana u godini te načine i recepte kako to i ostvariti. Pokušat ćemo utvrditi je li i koliko naše tržište specifično u odnosu na druga tržišta te možemo li primijeniti neke prakse uspješnih zemalja.
Tko je odgovoran za razvoj turizma 365 dana u godini? Kakva je uloga države u tome? Trebamo li jasnu strategiju razvoja cjelogodišnjeg turizma? Kako privući ozbiljne investitore? Što može učiniti lokalna samouprava i može li svatko od nas biti nositelj razvoja cjelogodišnjeg turizma? Imamo li dovoljno znanja za to? Kako osigurati traženu kvalitetu i suvremenost te kako slijediti svjetske trendove? Odgovore će dati Konferencija Može li HR turizam 365!

Ovom konferencijom želimo otvoriti komunikaciju najvažnijih aktera hrvatskog i regionalnog turizma, ponuditi nova znanja te potaknuti nove prijedloga i zaključke u cilju razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije podijelit će svoja uspješna iskustva s nama, kao i svoje sugestije i smjernice za daljnji razvoj hrvatskog turizma.

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo turizma RH.

PROGRAM

vrh stranice