20.10.2014., Radni ručak s ministrom financija RH, g. Borisom Lalovcem, Hotel Antunović, 13:00-15:00

20.10.2014.

Gospodarska recesija u hrvatskoj traje već šestu godinu zaredom. Proteklo razdoblje obilježeno je slabom potražnjom na domaćem tržištu, velikom stopom nezaposlenosti, negativnim kreditnim plasmanima, izostankom investicija, proračunskim deficitom kao i javnim dugom većim od 60%. Uslijed svega navedenoga Vijeće EU donijelo je odluku o ulasku RH u postupak prekomjernog deficita, a ono znači provođenje niza nužnih mjera na prihodnoj i rashodnoj strani proračuna. Vlada Rh dijelom ih je i provela izmjenama u oporezivanju dobitaka od igara na sreću, izmjenama u sustavu doprinosa za mirovinsko osiguranje, povećanjem doprinosa za zdravstveno osiguranje, povećanjem trošarina te drugima. Donesen je i niz mjera za uštede na gotovo svim kategorijama rashoda državnog proračuna.

O poreznim mjerama na prihodnoj i rashodovnoj strani proračuna, o rebalansu proračuna za 2014. godinu, o proračunu za 2015. godinu kao i ostalim mjerama za izlazak iz gospodarske recesije govorit će Ministar financija RH, Boris Lalovac.

Od 2004. godine do danas, na tradicionalnim druženjima poduzetnika sa najznačajnijim kreatorima poduzetničke infrastrukture, sudjelovalo je 10.000 poduzetnika.

S ovom aktivnošću započeli smo s ciljem da omogućimo malim i srednjim poduzetnicima direktne susrete s najviše rangiranim predstavnicima ministarstava i drugih tijela državne uprave, posebice s donositeljima odluka za politike razvoja gospodarstva. Na Radnom ručku poduzetnici mogu direktno postaviti za njih važna poduzetnička pitanja te u konstruktivnom dijalogu ukazati na vruće poduzetničke teme i izazove s kojima se svakodnevno susreću, kao i predložiti moguća rješenja. Uz to, Radni ručak prilika je za međusobno upoznavanje i jačanje mreže poznanstva među poduzetnicima, gospodarstvenicima kao i predstavnicima izvršne vlasti.

Kao generalni sponzor slijedećeg ciklusa Radnog ručka pratit će nas Sberbank, banka koja će se i predstaviti na jednom od slijedećih događanja sa svojim uslugama prema poduzetnicima.

Za sudjelovanje na Radnom ručku koji je prilika i za neformalno druženje i stvaranje poslovnih kontakata ispunite prijavnicu u prilogu do 17. listopada na fax. 4897 556.

Prijavnica
vrh stranice