20.09.-21.09.2013. Međunarodna pedagoška konferencija o suvremenom obrazovanju naslova: „Škola za sutra - od mozga do uma“, Zagreb, Unska 3, 15:00

20.09.2013.

Konferencija želi potaknuti dijalog o budućnosti obrazovanja predstavljajući najnovija saznanja iz neuroznanosti te pokušati odgovoriti na pitanja o važnosti kreativnog izražavanja i njegovanja temeljnih ljudskih vrijednosti nužnih za formiranje zdrave osobnosti i stabilnog identiteta. Namijenjena je svima koji u kvaliteti obrazovanja/odgoja vide osnovnu polugu za postizanje dobrostanja pojedinca i društva u cjelini.

Na konferenciji sudjeluju: Slavica Bašić sa Sveučilišta u Zadru; Anne Mangen, Sveučilište Stavanger; David Brierley, Ministarstvo obrazovanja Republike Slovenije i Fakultet Rudolf Stiener Oslo; Tobias Richter, Zentrum fuer Kultur und Paedagogik, Beč; te posebna gošća barunica Susan Greenfield sa Sveučilišta u Oxfordu, vodeća istraživačica na području istraživanja fizičke osnove svjesnosti te Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. Profesorica Greenfield predaje na brojnim svjetskim sveučilištima, rado je viđena gošća u medijima, a često održava predavanja menadžerima i stručnjacima različitih profila.
U okviru Konferencije predviđena je i panel diskusija na temu: „Kakvo obrazovanje treba Hrvatskoj za sutra?“. Svoje sudjelovanje na panelu za sada su potvrdili Vitomir Tafra, ravnatelj Obrazovna grupa Zrinski, akademik Ivica Kostović, prof. Milan Matijević s Učiteljskog fakulteta, prof. Ivan Ladislav Galeta s Akademije likovnih umjetnosti, Vinko Filipović, direktor Agencije za odgoj i obrazovanje, dr.sc. Boris Jokić iz Instituta za društvena istraživanja i Margareta Peršić, studentica IWP-a.

Više o programu konferencije i predavačima pogledajte na: ŠKOLA ZA SUTRA – OD MOZGA DO UMA.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti ovdje: Prijave.
vrh stranice