18.01.2017. PUMA seminar: Energetska učinkovitost u industriji; HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, 11:00

18.01.2017.

Na traženje članova HUP-a sa ciljem informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije energetski učinkovitih mjera u njihovim proizvodnim pogonima (otplata kroz uštedu energije) i mogućnosti prijave projekta za sufinanciranje iz EU fondova, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s HUP-ovom Koordinacijom za energetsku učinkovitost organizira radionicu koja će se održati u srijedu, 18. siječnja 2017. godine u vremenu od 11:00 do 13:00 sati u prostorijama HUP Reg. ureda Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, na temu: Energetska učinkovitost u industriji.
Cilj radionice je doprinijeti poboljšanju energetske učinkovitosti i uvođenje (prebacivanje) na korištenje obnovljivih izvora energije u tvrtkama, osobito kroz mjere mogu dodatno konkurirati na EU fondove i povući sredstva sufinanciranja:
• Mjere uštede u elektromotornim pogonima,
• Mjere uštede izmjenom strojeva novim uz minimalnu ostvarenu uštedu 20%,
• Mjere uštede izmjenom ventilacije novom uz minimalnu ostvarenu uštedu 20%,
• Modernizacija rasvjete,
• Obnova ovojnice zgrade,
• Obnovljivi izvori energije,
• Promjena energenta za grijanje i hlađenje.

U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., prioritetna os je promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a specifični cilj 4b1 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama, te se uskoro očekuje otvaranje poziva. Ukoliko imate projekt ili plan investicija, a nemate dovoljno sredstava za vlastito financiranje, saznajte na koji način povući bespovratna sredstva iz fondova Europske unije koja su dostupna.

Na radionici će biti predstavljeni HBOR programi kreditiranja, odnosno dana informacija o kreditnim programima za energetsku učinkovitost.

Predavači na radionici su predstavnici HUP Koordinacije za energetsku učinkovitost - Igor Boni, Eduard Vivoda, Josip Erjavec i Aleksandar Ćupić, koji imaju višegodišnje iskustvo u energetskoj učinkovitosti, u samoj implementaciji i dobivanju bespovratnih sredstava iz EU fondova, a programe HBOR-a prezentirati će Boris Čagalj, HBOR Područni ured za Slavoniju i Baranju.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do ponedjeljka 16. siječnja 2017. godine.
vrh stranice