16.02.2017. seminar: Energetska učinkovitost u industriji; HUP Reg. ured Varaždin u LifeClass Termama Sveti Martin, 11:00

16.02.2017.

Na traženje članova, a s ciljem informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije energetski učinkovitih mjera u njihovim proizvodnim pogonima (otplata kroz uštedu energije) i mogućnosti prijave projekta za sufinanciranje iz EU fondova, HUP Regionalni ured Varaždin u suradnji s HUP-ovom Koordinacijom za energetsku učinkovitost organizira radionicu na temu: Energetska učinkovitost u industriji, a koja će se održati u četvrtak, 16.veljače 2017.godine od 11.00-13.30 sati u LifeClass Termama Sveti Martin, Izvorska 3, Toplice Sveti Martin, 40313 Sveti Martin na Muri.
Cilj radionice je doprinijeti poboljšanju energetske učinkovitosti i uvođenje (prebacivanje) na korištenje obnovljivih izvora energije u tvrtkama, osobito kroz mjere mogu dodatno konkurirati na EU fondove i povući sredstva sufinanciranja:
- Mjere uštede u elektromotornim pogonima
- Mjere uštede izmjenom strojeva novim uz minimalnu ostvarenu uštedu 20%
- Mjere uštede izmjenom ventilacije novom uz minimalnu ostvarenu uštedu 20%
- Modernizacija rasvjete
- Obnova ovojnice zgrade
- Obnovljivi izvori energije
- Promjena energenta za grijanje i hlađenje
U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., prioritetna os je promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a specifični cilj 4b1 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama, te se uskoro očekuje otvaranje poziva. Ukoliko imate projekt ili plan investicija, a nemate dovoljno sredstava za vlastito financiranje, saznajte na koji način povući bespovratna sredstva iz fondova Europske unije koja su dostupna.
Predavači na radionici su stručnjaci i predstavnici HUP Koordinacije za energetsku učinkovitost Igor Boni, Eduard Vivoda, Josip Erjavec i Ivica Vego, koji imaju višegodišnje iskustvo u energetskoj učinkovitosti, u samoj implementaciji i dobivanju bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Radionici će se završno pridružiti i Vedrana Perkovic-Hadl, Bank Relationship Manager WeBSEFF, te će zainteresiranima kratko predstaviti primjere dobre prakse iz Hrvatske koji su financirani iz posebnih kreditnih linija za održivu energiju, a koju je osigurala Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) posebno za investicije u projekte energetske efikasnosti i manje projekte obnovljivih izvora energije.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do utorka 14. veljače 2017. godine. Molimo Vas da ispunjenu prijavnicu u privitku pošaljete isključivo e-mailom na hup-varazdin@hup.hr. Za dodatne informacije obratite se na tel: 042/352-034.
vrh stranice