14.02.2018. PUMA seminar: Javna nabava za ponuditelje u praksi; HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, 09:30

14.02.2018.

Od početka pripreme nacrta novog Zakona o javnoj nabavi, članovi HUP-a su intenzivno radili na izradi preporuka za njegovo poboljšanje. Kao tri najveća problema sustava javne nabave prepoznati su – neučinkovita primjena kriterija ekonomski najpovoljnije ponude (ENP), nedovoljno snažna i učinkovita kontrola te nedostatna transparentnost sustava. Zakon je donesen krajem 2016. godine, a primjena je započela sa 01. siječnjem 2017. godine. Velik dio preporuka naših članova je ugrađen u tekst novog Zakona, no stvarne učinke moći ćemo analizirati tek kroz neko vrijeme njegove primjene.

S tim ciljem, nakon uspješno održanog seminara u Zagrebu, HUP Regionalni ured Osijeku u okviru svojeg PUMA programa organizira savjetovanje na temu „Javna nabava za ponuditelje u praksi“ koje će se održati u srijedu 14. veljače 2018. godine s početkom u 9:30 sati u prostorijama HUP Reg. ureda Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.
PROGRAM savjetovanja

09:30 - 11:00 Predstavljanje mogućnosti na portalu www.javna-nabava.info
                     Kako iščitavati kriterije sposobnosti i kriterije odabira, kako procijeniti kada se javiti na nadmetanje
                     Razumijevanje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude iz perspektive ponuditelja
                     Primjeri i studija slučaja žalbi na odluku o odabiru

11:00 - 11:15 Stanka za kavu

11:15 – 12:30 Primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i drugih tijela, zašto i kako                           učiti o praksi iz DKOM-ovih rješenja
                       Mehanizmi za zaštitu prava ponuditelja i omogućavanje ravnopravnog nadmetanja (javna                                           savjetovanja, pojašnjenja i žalbe u postupcima javne nabave)
                       Primjeri i studija slučaja postavljanja pitanja na dokumentaciju, žalbi na dokumentaciju

12:30 - 13:00 Odgovori na pitanja

Predavači su stručnjaci za javnu nabavu, Ivan Serdarušić i Dragan Kovačević koji će predstaviti izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi i provesti polaznike kroz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

Sudjelovanje na savjetovanju je besplatno za članove HUP-a.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do ponedjeljka 12. veljače 2018. godine.
vrh stranice