13.6.2017. Besplatna tribina: Stupanje na snagu CMR-SDR Protokola 1978, Radnička cesta 52/1, HUP, 17:00

13.06.2017.

Hrvatsko društvo za transportno pravo (HDTP) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) Vas pozivaju na tribinu:

„STUPANJE NA SNAGU CMR-SDR PROTOKOLA 1978 ZA HRVATSKU: NOVI OKVIR ODGOVORNOSTI CESTOVNOG PRIJEVOZNIKA ZA ROBU“

koja će se održati 13.06.2017., u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, s početkom u 17 sati.
Znate li koje promjene ovaj važan događaj donosi prijevoznicima, a koje osigurateljima transportnih rizika u cestovnom prijevozu?

Znate li koji rizici vezani uz odgovornost prijevoznika za robu i dalje postoje na tržištu cestovnog prijevoza robe i nakon ovog događaja?

Znate li na što treba posebno obratiti pozornost prilikom sklapanja polica osiguranja profesionalne odgovornosti prijevoznika?

Znate li razliku između pravnog okvira EU i nacionalnog prava u ovom području?
Tribina je namijenjena svima Vama koji se u svom radu susrećete s ovim pitanjima, a ponajviše odvjetnicima, sucima, cestovnim prijevoznicima robe, osigurateljima transportnih rizika i špediterima

Uvodničari na tribini:

prof. dr. sc. Nikoleta Radionov, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predsjednica Hrvatskog društva za transportno pravo

Nikoleta Radionov redovita je profesorica u trajnom zvanju na Katedri za pomorsko i općeprometno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednica je Hrvatskog društva za transportno pravo, te članica više strukovnih udruga u zemlji i inozemstvu. Predaje kolegije iz područja pomorskog, kopnenog i zračnog prometa, prava osiguranja i prometnog prava EU na dodiplomskoj i poslijediplomskoj razini na matičnom fakultetu. Magistrirala je 1998.g. na temu "Odgovornost za štetu u prijevozu robe cestom", te doktorirala 2002. g. na temu "Ugovorna odgovornost prijevoznika u kopnenom prijevozu" na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Autorica je ili koatorica dva udžbenika, dvije knjige, te tridesetak znanstvenih i stručnih radova u području transportnog prava i prava osiguranja. Članica je radnih skupina za izradu više zakona u području, aktivni sudionik na 40-ak znanstvenih i stručnih konferencija u zemlji i inozemstvu, te voditelj ili istraživač na četiri znanstvena projekta u području. Pravom cestovnog prijevoza kontinuirano se bavi od 1996. g.

mr. sc. Margita Selan – Voglar, Zavarovalnica Triglav (Slovenija), direktorica transportnih osiguranja

Margita Selan Voglar direktorica je transportnih osiguranja u Zavarovalnici Triglav, d.d. (Ljubljana) s iskustvom od preko 25 godina rada u području. Predsjednica je Odbora za transportna osiguranja u Slovenskoj udruzi osiguranja (Slovensko zavarovalno združenje), u okviru koje surađuje s različitim državnim institucijama na pripremi prijedloga i izmjena zakona, te s Obrtničkom i Gospodarskom Komorom i drugim udruženjima. Predsjednica je slovenskog Društva za pomorsko pravo, u kojem pokriva područje osiguranja i transportnog prava na brojnim seminarima i okruglim stolovima u organizaciji Društva. Jedna je od tri autora Komentara CMR konvencije.


Ulaz na tribinu je besplatan.

Prijavite se na vrijeme i rezervirajte svoje mjesto jer broj mjesta je ograničen!

Prijave šaljite na e-mail adresu: isavic@hdtp.eu zaključno s 12.6.2017.

vrh stranice