13.4.2018. Konferencija digitalne medicine: Budućnost je sada, City Plaza centar, 9:00

13.04.2018.

U organizaciji tvrtke HIT konferencija, 13. travnja 2018. u kongresnoj dvorani City Plaze u Zagrebu održat će se treća po redu regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ čije je HUP partner i ove godine.

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Pokrovitelji su Ministarstvo zdravstva, HZZO i Središnji ured za digitalizaciju. Između ostalog, na konferenciji očekujemo čuti naputke i stajalište Ministarstva zdravstva i HZZO-a o primjeni GDPR-a.
Primjena nove regulative o zaštiti osobnih podataka (GDPR) osim niza problema u prilagodbi može doprinijeti i nekim pozitivnim procesima u zdravstvu jer će ubrzati donošenje lokalne regulacije u razmjeni zdravstvenih podataka, a onda i primjeni eKartona.

Sigurna razmjena podataka i njena regulacija omogućiti će ili olakšati i druge digitalne projekte u medicini. Poboljšanje tehnologije omogućilo nam je rješenja koja su omogućila značajno poboljšanje u adherenciji, odnosno boljem pridržavanju savjeta liječnika o uzimanju terapije. A bolja adherencija utječe na poboljšanje ishoda liječenja.

Za to je važno i da postoji sustavan pristup, a on je moguć jedino efikasnim mjerenjem rezultata terapije. Mjerenje rezultata na sustavan način moglo bi donijeti efikasniju primjenu terapija, a samim time i bolje rezultate za pacijenta.
Krajnji cilj ovakvog inovativnog pogleda na zdravstvo je veća vrijednost pacijentu za isti novac. Tehnologija koja bi to omogućila je već dostupna. Upravo to je osnovni cilj konferencije „Budućnost je sada“ !

Prijave i program su dostupni na hit-konferencija.hr
vrh stranice