13.03.2015. Prezentacija EURES usluga za poslodavce, HUP Zagreb, Radnička cesta 52,12:00

13.03.2015.

Prezentacija EURES usluga za poslodavce koja će se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje održati za članove HUP-a u petak 13. ožujka s početkom u 12 h, u prostorima HUP-a u Zagrebu (Radnička cesta 52)

EURES je mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarskoj, koju koordinira Europska komisija. EURES mreža je pokrenuta 1993. godine kao instrument poboljšanja mobilnosti, odnosno prostorne i profesionalne pokretljivosti radne snage na europskom tržištu rada.
Svrha je EURESA pružanje informacija, savjetovanja i usluga posredovanja (job-matching) poslodavcima i tražiteljima posla, ali i svim građanima koji smatraju da im može koristiti princip slobodnog kretanja ljudi. Više od 900 EURES savjetnika, na dnevnoj bazi u kontaktu su s poslodavcima i tražiteljima zaposlenja širom Europe.
Patricija Kezele, EURES savjetnica i koordinatorica događaja, prezentirati će članovima HUP-a mogućnosti koje EURES donosi poslodavcima i usluge koje putem ovog servisa mogu dobiti.

Sloboda kretanja radnika u Europskoj uniji otvara nove mogućnosti za pronalazak radnika s odgovarajućim znanjima i vještinama. Europska mreža EURES (https://ec.europa.eu/eures/) pružit će Vam pomoć u uklanjanju prepreka mobilnosti i zapošljavanja radnika iz drugih članica EU/EGP-a.

U javnim službama za zapošljavanje država članica Europske unije, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu te Švicarskoj, EURES savjetnici su, na zahtjev poslodavaca, u mogućnosti pružiti usluge kako bi povezali radnike i poslodavce i popunili slobodna radna mjesta.

Usluge koje Vam EURES Hrvatska može ponuditi su slijedeće:
Informiranje i savjetovanje
Objava slobodnih radnih mjesta putem EURES portala
Organizacija selekcije kandidata za zapošljavanje
Sudjelovanje na sajmovima poslova u Hrvatskoj i inozemstvu
Kako zaposliti radnike iz EU u Hrvatskoj?
Informacije o pružanju usluga/izaslanju radnika u druge članice EU

Ljubazno molimo da nam prijave za sudjelovanje pošaljete zaključno sa 11.3.2015. na mail adresu: dubravka.oreskovic@hup.hr.
vrh stranice