10.12.2014. 6. Nacionalna konferencija o DOP-u, Hotel Esplanade, 09:00

10.12.2014.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj zajedno sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hauskom & Partner i Udrugom stručnjaka za održivi razvoj poziva vas na 6. nacionalnu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju. Konferencija će se održati Pod pokroviteljstvom prof. dr. sc. Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva u Zagrebu, 10. prosinca 2014. godine u hotelu Esplanade Zagreb u Zagrebu. Konferenciju podržavaju i Hrvatska udruga poslodavaca – HUP i Hrvatska udruga banaka – HUB.
Šesta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju rezultat je zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija koje već šestu godinu zaredom organiziraju Konferenciju o društveno odgovornom poslovanju.

Na Konferenciji će po sedmi puta biti dodijeljene nagrade Indeksa DOP za postignuća u DOP-u u 2013. godini.


Održivi razvoj prepoznat je kao najbolji oblik razvoja koji omogućava racionalno korištenje resursa i distribuciju dobara, zadovoljavajući potrebe današnje i budućih generacija. Društveno odgovorno poslovanje poslovne organizacije koriste kako bi pridonijele održivom razvoju kroz odgovorno ponašanje prema okolišu, uz stvaranje pozitivnog doprinosa društvu. Održivi razvoj dio je politike Europske unije, a DOP način poslovanja na koji EU potiče svoje gospodarstvo. Stoga ovi modeli poslovanja dugoročno predstavljaju najbolji temelj konkurentnosti i pametnog razvoja kojemu težimo kao društvo.

PROGRAMSKI ODBOR KONFERENCIJE:

Program 

Mirjana Matešić (HR PSOR), Žarko Horvat (USOR), Milan Koštro (GiO), Mirna Maravić (Ministarstvo gospodarstva), Daria Mateljak (Hauska & Partner), Mislav Ante Omazić (EFZG), Katarina Plećaš (HR PSOR) i Dijana Varlec (HGK).

Konferencije o DOP-u do sada su bile uglavnom plenarnog tipa, a od ove godine odlučili smo otvoriti mogućnost autorima da prijavljuju i prezentiraju radove na temu društveno odgovornog poslovanja. Na promjenu formata odlučili smo se kako bismo:
- Potaknuli organizacije i pojedince koji provode dobre prakse da ih objavljuju na međunarodnoj razini u obliku koji je prihvaćen u međunarodnoj stručnoj i znanstvenoj zajednici
- Potaknuli razvoj istraživanja DOP praksi i oblika primjene održivog razvoja u RH
- Obogatili konferenciju međunarodnim i domaćim istraživanjima i primjerima
- Omogućili izdavanje zbornika radova
- Potaknuli da se održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje razvijaju kao struka

vrh stranice