10.11.2017. Radni ručak s ministrom Zdravkom Marićem, Hotel Antunović, Zagreb, 13:00

10.11.2017.

Protekla je godina dana od početka porezne reforme, neki ekonomski trendovi su dosta poboljšani, ubrzan je gospodarski rast, smanjen je javni dug, poboljšani su trendovi povlačenja sredstava iz EU fondova, oporavlja se građevinarstvo, iza nas je dobra turistička sezona. Predstoji nam izrada državnog proračuna za sljedeću godinu.
Koji su učinci porezne reforme nakon godine dana i je li donijela porezno rasterećenje? Da li možemo biti zadovoljni
gospodarskim rastom koji je najviše generiran osobnom potrošnjom, tj većim dohotkom dok istovremeno gradovi i općine povećavaju prireze? Možemo li očekivati stabilnu poreznu politiku ali i druge politike koje trebaju biti predvidljive i osigurati mogućnost planiranja troškova i budućih investicija? Može li gospodarski rast biti dovoljan za postizanje većih brzina u kojima voze zemlje predvodnice u EU ali i ostale tranzicijske zemlje? Hoće li država pojeftiniti i povećati efikasnost svojih institucija koje su se pokazale velikim utegom za postizanje većeg i održivog rasta?

To su samo neka od pitanja koja ćemo na Radnome ručku uputiti ministru Mariću.

Druženje u cijelosti traje od 13:00 do 15:00 sati. Nakon govornikovog izlaganja imate mogućnost postavljanja pitanja, a nakon toga družiti se uz ručak.

PRIJAVNICA
vrh stranice