04.04.2017. Savjetovanje: Novi Zakon o javnoj nabavi, Velika vijećnica Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, 10:00

04.04.2017.

Od početka pripreme nacrta novog Zakona o javnoj nabavi, članovi HUP-a su intenzivno radili na izradi preporuka za njegovo poboljšanje. Kao tri najveća problema sustava javne nabave prepoznati su – neučinkovita primjena kriterija ekonomski najpovoljnije ponude (ENP), nedovoljno snažna i učinkovita kontrola te nedostatna transparentnost sustava. Zakon je donesen krajem prošle godine a primjena je započela sa 01. siječnjem ove godine. Velik dio preporuka naših članova je ugrađen u tekst novog Zakona, no stvarne učinke moći ćemo analizirati tek kroz neko vrijeme njegove primjene.

Ovim Zakonom implementira se nova pravna stečevina EU u području javne nabave, uvažavajući pri tome istaknute probleme u praksi javne nabave kao i konstruktivne prijedloge rješenja. Od izuzetne je važnosti da svi gospodarski subjekti dobiju odgovarajuće informacije, kako bi imali ravnopravan pristup tržištu javne nabave.

S tim ciljem, nakon održanih seminara u Zagrebu i Varaždinu, HUP Regionalni ured Osijeku u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira savjetovanje na temu „Novi Zakon o javnoj nabavi“ koje će se održati u utorak 04. travnja 2017. godine s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod.
Savjetovanje će obuhvatiti slijedeće teme:
• Novi Zakon o javnoj nabavi i pregled najznačajnijih novina;
• Najznačajnije novine vezano uz postupke javne nabave;
• Izrada dokumentacije o nabavi te pregled i ocjena ponuda;
• Pravna zaštita i nadzor nad provedbom Zakona o javnoj nabavi.

Predavači su Ante Loboja i Zoran Vuić iz Uprave za politiku javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do petka 31. ožujka 2017. godine do 12 sati.
vrh stranice