03.10.2016. Prezentacija Inicijative privatnog sektora za mlade (Private sector for youth), HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb, 10:00

03.10.2016.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama pokreće Inicijativu privatnog sektora za mlade (Private sector for youth).
Pomoć u projektu pružati će nam People 1st, HR konzalting kompanija iz Velike Britanije, čiji će stručnjaci biti u Zagrebu od 3-7. listopada 2016.g. te vas ovim putem pozivamo na prezentaciju same Inicijative za kompanije koja će se održati u ponedjeljak 3. listopada 2016. godine u 10:00 sati u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52.

Cilj Inicijative privatnog sektora za mlade jest doprinos smanjenju neusklađenosti vještina u Hrvatskoj, tako što će okupiti obrazovne institucije, privatne tvrtke i profesionalne udruge u stvaranju prvih poslovnih iskustava za mlade kroz kvalitetnu studentsku praksu i otvaranja puta za mogućnost zapošljavanja. Dodatna podrška bit će pružena mladim ženama, kako bi se poboljšala njihova mogućnost zapošljavanja i kao bi im se pomoglo da prevladaju "meke" barijere prilikom stupanja na tržište rada.

Ponuda iz Inicijative bit će usredotočena na izgradnju kapaciteta tvrtki, kako bi se povećala svijest i znanje u svezi sa standardom kakvoće studentske prakse (na temelju standarda EU-a ili sl.), pratili postignuti standardi, promicala najbolja praksa i naučene lekcije te pratili rezultati zapošljavanja studenata. Očekuje se da će Inicijativa, kao posljedicu ponude kvalitetne studentske prakse, ostvariti i znatan prijenos vještina s poslodavaca na studente. Izravnim angažmanom u obrazovanju studenata tvrtke mogu rješavati problem neusklađenosti između školskih programa i vještina koje su im potrebne, što će pridonijeti poboljšanju kvalitete obrazovanja i njegove relevantnosti, te će one imati koristi od pristupa potencijalnim regrutima koji su obučeni u vještinama potrebnima na radnome mjestu.

U okviru te Inicijative primjenjivat će se dva modela učenja temeljenog na radu: studentska praksa i mentorstvo.
Inicijativa će započeti u listopadu 2016. godine, a javno predstavljanje inicijative održalo bi se u prosincu 2016 godine. Početno bismo željeli ponuditi 100 internship programa za studente i barem 20 programa mentorstva za žene.

Unutar projekta će se, između ostalog, izraditi preporuke za oba modela učenja, identificirati mentori, organizirati trening za osobe koje će biti mentorirane, biti će izrađen toolkit za mentore, a organiziran će biti i coaching program.


Posebni sastanci biti će održani sa predstavnicima obrazovanja te ženskim profesionalnim udrugama.

Svoje sudjelovanje molimo Vas da prijavite na e-mail : vali.marszalek@hup.hr, zaključno do 30.9.2016.g.
vrh stranice