01.12.2015. Radionica Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma i Kolektivni ugovor ugostiteljstva, Radisson Blu Resort, Put Trstenika 19, Split, 12:00

01.12.2015.

Pozivamo Vas na radionicu Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma i Kolektivni ugovor ugostiteljstva u sklopu provedbe projekta „Zajedno u budućnost - oživimo socijalni dijalog u Splitsko-dalmatinskoj županiji“, koja će se održati u Splitu, 01. prosinca 2015., s početkom u 12:00 sati u Dvorani 5 Radisson Blu Resorta, Put Trstenika 19, Split, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.
Radionica će se održati s ciljem predstavljanja stanja socijalnog dijaloga u sektoru turizma koji je u RH primjer najbolje prakse na području sektorskog socijalnog dijaloga te prezentiranja sadržaja Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (za ugostitelje, hotele, kampove, restorane) i upravo ugovorene izmjene i dopune (važne odredbe: preraspodjela, dnevni i tjedni odmor, obračun godišnjeg odmora, obračun plaća za temeljne ugostiteljske poslove itd …)

S obzirom na cilj projekta - razvoj tripartitnog socijalnog dijaloga na razini sindikati – županija – poslodavci, uključujući pri tom HUP Dalmaciju, Hrvatsku udrugu radničkih sindikata, Splitsko-dalmatinsku županiju te iznimno uspješnog i iskusnog partnera u razvoju analiza i studija koje poboljšavaju zapošljavanje i socijalni dijalog partnera – Udruge B4, pripremljena tema održat će se u trajanju do tri sata. Moderator radionice je Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP regionalnog ureda Split.

1. Uvodni govor partnera na projektu
• Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP regionalnog ureda Split
• Darka Todorić, voditeljica Županijskog ureda HURS-a u Splitu
• Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu

2. Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma i Kolektivni ugovor ugostiteljstva
• Natali Komen Bujas, direktorica HUP - Udruge ugostiteljstva i turizma
• Nenad Seifert, direktor regionalnog ureda Rijeka
• Pitanja i odgovori

3. Socijalni dijalog na relaciji poslodavac – sindikat (primjer dobre prakse - Hotel Split Radisson Blue)
• Sandra Čanić, voditeljica ljudskih potencijala Radisson blue Resort Split
• Luka Brčić, sindikalni povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije

Nakon održane radionice pridružite nam se na zajedničkom ručku!
vrh stranice